facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Όταν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης συναντούσε το 2017 τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο (video)

Πρωταγωνιστής στις αντιδράσεις κατά τις κίνησης του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλη να συναντήσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ίδρυμα προστασίας ηλικωμένων στο Αίγιο, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα όπως διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος επικοινώνησε με τον κ. Κουρουμπλή και του τα… έψαλε, ζητώντας εξηγήσεις για την συνάντηση.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης είχε συναντηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «ακραίο» τον Δεκέμβριο του 2017, κατά την επίσκεψή του ως υπουργός Εσωτερικών στα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις για τη Σφαγή.

Μάλιστα στο τέλος του μνημοσύνου τέλεσε ο μητροπολίτης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943, ο Αμβρόσιος κάλεσε κοντά του τον κ. Σκουρλέτη για να του δείξει ένα από τα σημαντικά ενθύμια από την ημέρα της Σφαγής: Το Ιερό Ευαγγέλιο που την ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων . Μάλιστα αφού το έδειξε στον κ. Σκουρλέτη εξηγώντας του την ιστορία του, προέτρεψε τον τότε υπουργό Εσωτερικών να το ασπαστεί. Ο κ. Σκουρλέτης χαμογέλασε, έκανε μια μικρή υπόκλιση αλλά δεν δέχθηκε να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο, σπρώχνοντάς το μακριά με το χέρι. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, προέτρεψε τον κ. Σκουρλέτη να κρατήσει τουλάχιστον αυτήν την ανάμνηση από την επίσκεψή του στον μαρτυρικό τόπο.



mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news