facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα από βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία - Πάνω από 150 νεκροί

Συγκλονίζει την Σρι Λάνκα, η αιματοχυσία από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει η Αστυνομία, εντείνοντας τους φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά. Μάλιστα λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής έγινε και 7η έκρηξη, σε πόλη κοντά στο Κολόμπο, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Μέχρι στιγμής στους 158 είναι οι νεκροί του μπαράζ των εκρήξεων σε ναούς και ξενοδοχεία...



Ο Πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις», καλώντας όλους τους πολίτες «να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί» και υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση». Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ - ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ - ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε μία από τις εκκλησίες που “χτυπήθηκαν”, τον Άγιο Σεβαστιανό στην Καταουαπιτίγια, βορείως του Κολόμπο, εικόνες φρίκης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι τηλεοπτικές εικόνες παρουσιάζουν διαμελισμένα κορμιά να κείτονται στο έδαφος και τμήματα από την κατεστραμμένη οροφή του χριστιανικού ναού. Άλλη έκρηξη σημειώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι 25 πιστοί βρήκαν τον θάνατο σε εκκλησία της Μπατικαλόα, στα ανατολικά.



Επίσης στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεία, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo, χωρίς να έχει γίνει σαφές εάν υπάρχουν θύματα σε αυτά.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ - ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν για δεκαετίες από εμφύλιες διαμάχες, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία των Ταμίλ, οι βομβιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news