facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Το ‘πε και το ‘κανε! Δασμοί Τραμπ ύψους 11 δισεκ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με όλους. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε το αγαπημένο του twitter για να κάνει πράξη την απειλή και να ανακοινώσει πως επιβάλει δασμούς ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δασμοί του Τραμπ σε προϊόντα από την Ε.Ε. έρχονται ως «απάντηση» στις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις που δέχεται η Airbus, την ώρα που η Boeing περνά δύσκολες στιγμές εξαιτίας των δυο αεροπορικών δυστυχημάτων σε Ινδονησία και Αιθιοπία, με τα Boeing 737 Max 8.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου διαπιστώνει ότι οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Airbus έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, οι οποίες τώρα θα επιβάλουν δασμούς 11 δισεκ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα! Η ΕΕ εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ στο εμπόριο για πολλά χρόνια. Σύντομα θα σταματήσει!», έγραψε ο Τραμπ.



Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μάλλον αναμενόμενη. Λίγες ώρες πριν από το tweet του Αμερικανού προέδρου, οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα προϊόντα στα οποία η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να επιβάλει δασμούς είναι από τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά!

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news