facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ταξιδιωτικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ιλίου. «Καπνός» έγιναν τα λεφτά τους

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνουν οι καθηγητές και μαθητές του 11ου γυμνασίου Ιλίου, εδώ και 4 μήνες, που σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Κουκάκη, έπεσαν θύμα ταξιδιωτικού γραφείου που πήρε τα λεφτά για εκδρομή, η οποία ματαιώθηκε και ακόμα δεν τους τα έχει επιστρέψει.

Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής του Γυμνασίου, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου παιδείας, ανήρτησαν το ενδιαφέρον του γυμνασίου για εκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία με 49 παιδιά και 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς και περίμεναν τις προσφορές από τα ταξιδιωτικά γραφεία που πληρούν – βάση της πολιτείας – τις προδιαγραφές προκειμένου να διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές. Η χαμηλότερη προσφορά έγινε από το συγκεκριμένο πρακτορείο και απευθύνθηκαν εκεί για την διοργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής. Με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό, έδωσαν στο γραφείο 21.500€.

Η πρώτη φορά που μπήκαν «ψύλλοι» στα αυτιά του κ. Κουκάκη ήταν όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση πως 32 μαθητές και οι τρεις συνοδοί καθηγητές της Γ’ τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, που ταξίδεψαν με το ίδιο τουριστικό γραφείο στο Στρασβούργο, «εγκλωβίστηκαν» εκεί. Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι ουδέποτε υπήρξε κράτηση στο ξενοδοχείο, που υποτίθεται πως θα έμεναν οι μαθητές και οι καθηγητές τους. Αντίστοιχα, υπήρχε πρόβλημα και με τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς το «travelcon» δεν ήταν πρακτορείο ΙΑΤΑ, αλλά συνεργαζόταν με άλλο τουριστικό γραφείο ΙΑΤΑ, το οποίο όμως έχει διακόψει τη συνεργασία του με το συγκεκριμένο πρακτορείο.

Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή του Γυμνασίου, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου αντιλαμβανόμενος, ότι το σχολείου είχε στα χέρια του στοιχεία που έδειχναν πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπόθεση, ακύρωσε την εκδρομή και έδωσε τη διαβεβαίωση πως μέχρι τις 28 Μαρτίου θα έχουν επιστραφεί η προκαταβολή που είχε λάβει (21.500 ευρώ) στο σχολείο.

«Στις 28/3 θα μας επέστρεφαν τα χρήματα, αλλά δεν πήραμε τα λεφτά. Κατ’ εκτίμηση ήταν 15 σχολεία και είναι άλλα 4-5 που δεν έχουν δηλώσει ακόμα το συμβάν. Θέλουμε να πάρει την ευθύνη το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Τουρισμού» είπε ο διευθυντής του σχολείου, τονίζοντας ότι ήδη οκτώ από τα σχολεία της Αθήνας έχουν καταθέσει μηνύσεις.

doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news