facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Stop Brexit: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι υπογραφές για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει ήδη την ηλεκτρονική αίτηση που ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το Brexit.

Η ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου για το Brexit δέχεται χιλιάδες υπογραφές κάθε λεπτό με αποτέλεσμα να έχει κρασάρει και να έχει πέσει πολλές φορές μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 18.40 ώρα Ελλάδας η σελίδα έχει πέσει από τις χιλιάδες επισκέψεις των Βρετανών που είναι αντίθετοι στο Brexit και επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σελίδα απογειώθηκε μετά το χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία επέκρινε τους βουλευτές που δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική εξόδου και κάλεσε το κοινοβούλιο να κάνει μια τελική επιλογή.

«Είναι ώρα να λάβουμε μια απόφαση», δήλωσε η Μέι, λέγοντας στους Βρετανούς: «Είμαι στο πλευρό σας». Στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit πάνω από 17 εκατομμύρια Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ ενώ περίπου 16 εκατομμύρια ήταν εναντίον. Η Τερέζα Μέι μετά από αυτή την εξέλιξη έκανε γνωστή την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει με βάσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνα.

Η αίτηση για «Ανάκληση του Άρθρου 50 και παραμονή στην ΕΕ» στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου είχε προσελκύσει 1.000.128 υπογραφές (16.50 ώρα Ελλάδας), χάρη στη μεγάλη προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η σελίδα έχει “κρασάρει” αρκετές φορές εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των χρηστών που μπήκαν για να υπογράψουν.

«Η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ‘η βούληση των πολιτών’. Χρειάζεται να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας τη δύναμη της στήριξης των πολιτών τώρα, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», αναφέρεται στην αίτηση.

«Η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ‘η βούληση των πολιτών’. Χρειάζεται να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας τη δύναμη της στήριξης των πολιτών τώρα, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», αναφέρεται στην αίτηση, ενώ το κοινοβούλιο θα πρέπει πλέον να συζητήσει το θέμα, καθώς ξεπέρασε τις 100.000 υπογραφές που χρειάζεται για να έρθει ως προς συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Οι ενάντιοι του Brexit έγραψαν στο twitter πως η αίτηση δείχνει πόσο έντονο είναι το κλίμα κατά της στρατηγικής της Τερέζα Μέι, ενώ οι υποστηρικτές του δηλώνουν πως χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές σε σχέση με τους 17,4 εκατομμύρια που ψήφισαν για το Brexit.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news