facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Reuters: Ρωσικά μεταγωγικά με στρατιώτες προσγειώθηκαν στην Βενεζουέλα

Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκαν το Σάββατο στο Καράκας, μεταφέροντας έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού και περίπου 100 στρατιώτες, σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μια ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων επιβεβαιώνει ότι δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από ρωσική αεροπορική βάση προς το Καράκας την Παρασκευή, ενώ ένα από τα αεροσκάφη αυτά απογειώθηκε από το Καράκας σήμερα Κυριακή.

Η αναφορά, επισημαίνει το Reuters, έρχεται τρεις μήνες μετά την κοινή άσκηση του στρατού της Βενεζουέλας με τον ρωσικό στρατό, στο έδαφος της Βενεζουέλας, για την οποία ο Νίκολας Μαδούρο είχε αναγνωρίσει ως σημάδι ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χαβιέ Μαγιόρκα, στο ένα από τα δύο αεροπλάνα επέβαινε ο Βασίλι Τονκοσκούροφ, επικεφαλής δυνάμεων εδάφους του ρωσικού στρατού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν αεροπλάνο κάργκο και μετέφερε 35 τόνους στρατιωτικού υλικού.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Ilyushin IL-62 και ένα Antonov AN-124 στρατιωτικό κάργκο αναχώρησαν για το Καράκας την Παρασκευή από την ρωσική βάση Τσκαλόβσκι, με ενδιάμεσο σταθμό την Συρία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightradar24.

Το κάργκο αναχώρησε από το Καράκας το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την επίσης ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων Adsbexchange.

Μάρτυρας του πρακτορείου Reuters είδε το επιβατικό ρωσικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Maiquetia του Καράκας την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη δήλωση σχετικά με τα ρωσικά αεροσκάφη.

Την περασμένη Τετάρτη ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επρόκειτο να στείλει φάρμακα την «επόμενη εβδομάδα».

Εξάλλου, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ένα αεροσκάφος με τα χρώματα της Ρωσίας στάθμευσε σήμερα σε μια πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Καράκας, στον απόηχο των πληροφοριών του Τύπου σχετικά με την άφιξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος, που βρίσκεται σταθμευμένο στο Maiquetia, σε απόσταση 40 λεπτών από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το επιτηρούν άνδρες της Στρατιωτικής Εθνοφρουράς του αεροδρομίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, τονίζοντας ότι τα αεροσκάφη μετάφεραν περί τους 100 στρατιωτικούς και 35 τόνους υλικών «στο πλαίσιο της συνεργασίας σε τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο».

«Αυτές οι πτήσεις δεν έχουν τίποτα το μυστηριώδες» αναφέρει το Sputnik, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα «Antonov An-124 κι ένα επιβατικό τύπου Ilyushin Il-62 που στάθμευσαν μπροστά από τον προεδρικό τερματικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Simon Bolivar».

Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων συμπληρώνει ότι τα δύο αεροσκάφη μετέφεραν «προσωπικό στο πλαίσιο της συνεργασίας σε τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο» μεταξύ των δύο χωρών.

Τα δύο αεροσκάφη μετέφεραν «99 στρατιωτικούς και 35 τόνους υλικών, υπό τις εντολές του αρχηγού των δυνάμεων ξηράς της Ρωσίας, στρατηγού Βασίλι Τονκοσκούροφ» σημειώνεται επίσης.



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news