facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Eurogroup: Πρόοδος για νόμο Κατσέλη, αλλά δεν θα πάρει η Ελλάδα τα λεφτά

Παρά τα θετικά λόγια των προσερχόμενων υπουργών Οικονομικών και των αξιωματούχων της Ευρωζώνης για πρόοδο, είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Ελλάδα δεν θα παραλάβει τα χρήματα που της αναλογούν από τα κέρδη των ομολόγων SMP και ANFA.

Τις δηλώσεις ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, που είπε πως ναι μεν έγινε αρκετή πρόοδος την περασμένη εβδομάδα, ειδικά στο κυριότερο σημείο διαφωνίας, τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη, όμως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για θετική απόφαση για την εκταμίευση.


«Έχουμε ήδη δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα την έκθεση προόδου η οποία δείχνει πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, πρσθέτοντας ότι το βασικό ανοιχτό ζήτημα είναι η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκαν ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο Γάλλος Επίτροπος για θέματα οικονομίας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς. Ο πρώτος είπε πως απο τα 16 προαπαιτούμενα μόνο τα τρία παραμένουν ανοιχτά και γίνεται «σημαντική πρόοδος» έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο ζήτημα, ο νέος νόμος Κατσέλη και να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση «το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup». Από την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως «έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, από την Πορτογαλία, δήλωσε πως έχει γίνει πρόοδος και θα εξεταστούν σήμερα τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ικανοποίηση των θεσμών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news