facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Brexit: Συντριπτική ήττα της Μέι – Καταψηφίστηκε και η «βελτιωμένη» συμφωνία της με την ΕΕ

Καταψηφίστηκε και η «βελτιωμένη έκδοση» Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, με την Τερέζα Μέιν να γνωρίζει νέα συντριπτική ήττα.

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 242 βουλευτές και κατά 391.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 20 λεπτά. Το αποτέλεσμά της θεωρείται πάντως αναμενόμενο, καθώς παρά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που εξασφάλισε η Τερέζα Μέι το βράδυ της Δευτέρας γύρω από το ζήτημα του «backstop», οι βουλευτές δεν πείστηκαν ούτε αυτή τη φορά.

Αύριο οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για μια έξοδο της χώρας χωρίς συμφωνία (No deal Brexit). Σε περίπτωση καταψήφισης, κάτι το οποίο είναι και το πιο πιθανό, οι βουλευτές θα κληθούν ξανά την Πέμπτη να ψηφίσουν για τη συμφωνία.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα υποστηρίξει πλήρως τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει πριν από δύο βδομάδες για την περίπτωση που έχανε στην σημερινή ψηφοφορία, ενώ δήλωσε ότι αύριο το κόμμα των Συντηρητικών θα ψηφίσει ελεύθερα. Η Μέι επισήμανε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί το Brexit, αλλά υπογράμμισε ότι είναι εξίσου σημαντικό να υπάρξει συμφωνία.

Ωστόσο αν οι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της εξόδου χωρίς συμφωνία, τότε το αίτημά τους θα γίνει η πολιτική της κυβέρνησης.

«Εάν απορριφθεί και το νέο σχέδιο, τότε θα πάμε σε ψηφοφορία για την επέκταση του Άρθρου 50» ανέφερε η Μέι, συμπληρώνοντας ότι «η ψηφοφορία για παράταση δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, η ΕΕ θα θέλει να μάθει εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να ανακαλέσει το Άρθρο 50 ή αν θέλει ένα νέο δημοψήφισμα. Αυτές είναι οι επιλογές που πρέπει να αντιμετωπίσει η Βουλή».

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η Βουλή πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από την πρόταση των Εργατικών για το Brexit, ενώ ανέφερε πως «ο χρόνος της Μέι τελειώνει, ίσως θα πρέπει να υπάρξουν νέες εθνικές εκλογές».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news