facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines: «Δεν υπάρχουν επιζώντες» - Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 157 επιβαίνοντες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες,” ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι οκτώ Κινέζοι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 737.

Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αερομεταφορέας επιβεβαίωσε ότι δεν επέζησε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, ο CEO της εταιρείας μετέβη πριν λίγη ώρα στο σημείο της τραγωδίας, απ' όπου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.


Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση ΕΤ 302 από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι συνετρίβη το πρωί της Κυριακής.

Όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, το Boeing 737-800 MAX μετέφερε 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.


«Αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8.44 το πρωί, κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα», ανέφερε το πρωί εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως επισήμανε, διεξάγονται έρευνες στην περιοχή ωστόσο ακόμα «δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε για επιζώντες ούτε για νεκρούς».

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας στις οικογενειες των θυμάτων.


«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

Τα αίτια που προκάλεσαν την συντριβή παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το αεροσκάφος ήταν ολοκαίνουργιο, αφού είχε παραδοθεί μόλις τέσσερις μήνες πριν στην εταιρεία. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έχασε επαφή 6 λεπτά μετά την απογείωση στα περίπου 9000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους μέσα στο τελευταίο εξάμηνο. Τον Οκτώβριο του 2018 ένα Boeing 737 της ινδονησιακής Lion Air συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, οδηγώντας στον θάνατο τους 189 επιβάτες του.

Το αξιοπερίεργο είναι πως και τα δύο δυστυχήματα σημειώθηκαν λίγο μετά την απογείωση.

Η αρχική ανακοίνωση της εταιρείας


Συλλυπητήρια Παυλόπουλου προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διεβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news