facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Έκλεισε εταιρεία απορρυπαντικών - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Η εταιρεία Απορρυπαντικών DON POL Α.Ε., στην περιοχή Αχαρνές Αττικής, ιδιοκτησίας κ. Παύλου Γράψα οδηγείται σε πτώχευση.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργατών Χημικής Βιομηχανίας η εταιρεία λειτουργούσε σε «τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία δημιουργούσε κέρδη ρεκόρ».

Οι περίπου πενήντα εργαζόμενοι, για χρόνια δούλευαν "κάτω από άθλιες συνθήκες, με καθημερινή υπερωριακή απασχόληση, επί το πλείστον αδήλωτες", όπως καταγγέλλει το σωματείο τους, ενώ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τους στέλνει τώρα στην ανεργία χωρίς να τους έχει καταβάλει οφειλόμενους μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

Η ΟΕΧΒΕ καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας "να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα της απληστίας του πλούτου" και να "παρέμβει ώστε να ελεγχθεί ο κ. Γράψας για τις πράξεις του, να προστατευτούν τα ελάχιστα εργασι"ακά δικαιώματα των εργαζομένων που για χρόνια προσφέρουν την εργασία τους σε ένα άκρως επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον χωρίς καμία κρατική υπηρεσία να έχει παρέμβει".

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news