facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Αλλάζουν τα «κόκκινα τηλεφωνα» σε Μαξίμου και υπουργεία

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντικατάσταση των λεγόμενων «κόκκινων» τηλεφώνων (γραμμές εκτάκτου ανάγκης, επικοινωνίας υψηλών προσώπων και επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, τριψήφια κτλ) με ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών, θεωρητικά απαραβίαστο από ξένες μυστικές υπηρεσίες, χάκερ και λοιπούς επίδοξους υποκλοπείς.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», το σχέδιο υπό την κωδική ονομασία «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, έρχεται να απαντήσει στην ελλιπέστατη, αν όχι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας, κατάσταση που επικρατεί οσον αφορά τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών υψηλών προσώπων (συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού) και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Βάσει του σχεδίου «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας. Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με προηγούμενα συστήματα, το γεγονός ότι στο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ» δεν παρεισφρέουν πλέον ιδιώτες ή εταιρείες, αλλά όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.

Παράλληλα προωθείται η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολιστικού συστήματος ασφαλούς και σύγχρονης επικοινωνίας, με δεδομένα και εικόνα, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα όχι μόνο δεν υφίσταται έστω και ένα υποτυπώδες τέτοιο σύστημα, αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ούτε μεταξύ των στελεχών του ίδιου Σώματος.

Με ασυρμάτους του ’80 η ΕΛ.ΑΣ.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news