facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ο Τσακαλώτος παρέπεμψε την ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τα Δώρα στο Δημόσιο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέπεμψε την ΑΔΕΔΥ στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για το τι θα γίνει με τα Δώρα στο Δημόσιο και κάπως έτσι θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι άφησε ανοικτό το «παράθυρο» για καταβολή τους, εφόσον είναι τέτοια η απόφαση.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε άκαρπη τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών τους είπε ότι δεν μπορεί να αποφασιστεί με πολιτική λύση η καταβολή σε όλους (αναδρομικά). Ωστόσο, ήδη έχουν καταθέσει αγωγές το 98% των δημοσίων υπαλλήλων, άρα επί της ουσίας δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση. Το ετήσιο κόστος των αναδρομικών υπολογίζεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ, άρα αν "τρέξουν" σε βάθος 2ετίας, το κόστος θα διαμορφωθεί σε περίπου 1,2 δισ ευρώ.

Περισσότερο φαίνεται ότι «καίει» το ΥΠΟΙΚ η επαναφορά των Δώρων εφεξής και γι' αυτόν το λόγο ακόμα κι αν η απόφαση του ΣτΕ είναι καταδικαστική, θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν δομικές αλλαγές, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Για τα ΒΑΕ στην ΑΔΕΔΥ εκτιμούν ότι η παράταση από μήνα σε μήνα γίνεται για προεκλογικούς λόγους, αφού η κυβέρνηση δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος να «κόψει» σημερινούς δικαιούχους ή να μειώσει το επίδομα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τους διαβεβαίωσε απλώς ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των αλλαγών θα είναι ουδέτερο.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news