facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η κυβέρνηση διώχνει τους γιατρούς από τη χώρα!

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι γιατροί από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης και το πολυνομοσχέδιο σκούπα, που θεσμοθέτησε τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία και τις εξετάσεις για βαθμολόγηση στην ιατρική ειδικότητα.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την αγανάκτησή του, όπως λένε τα μέλη της, για την επικίνδυνη πολιτική του Υπουργείου Υγείας που θεσμοθετεί ερήμην του ιατρικού κόσμου, αντιεπιστημονικά μέτρα, τα οποία υποβαθμίζουν τη Δημόσια υγεία και οδηγούν στην ανεργία και στη μετανάστευση, το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

"Το αποτέλεσμα της επικίνδυνης αυτής πολιτικής, αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στο ρεκόρ θανάτων από γρίπη στη χώρα μας, λόγω του χαμηλού εμβολιαστικού επίπεδου του πληθυσμού καθώς και στην πολυφαρμακία και στην κατάχρηση αντιβιοτικών που έχουν οδηγήσει στα μεγαλύτερα ποσοστά ανθεκτικών μικροβίων,στην Ευρώπη που σκοτώνουν εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο", αναφέρουν τα μέλη του ΙΣΑ.

Γ.Πατούλης: "Οι γιατροί ως φθηνό εργατικό δυναμικό στο εξωτερικό"

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, λέει ότι αντί το υπουργείο Υγείας να δώσει κίνητρα στους γιατρούς να στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις Μονάδες Υγείας των ακριτικών νησιών, οδηγεί στην ανεργία και τη μετανάστευση, το επιστημονικό προσωπικό: "Ουσιαστικά παραχωρεί τους Έλληνες ιατρούς ,ως φθηνό εργατικό δυναμικό, στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ,οι οποίες τους χρησιμοποιούν, για να στελεχώσουν τα συστήματα υγείας τους. Την ίδια ώρα, ο πολίτης της χώρας μας βιώνει μια δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Οι πολιτικές αυτές ,είτε αποτελούν ανοησία, είτε είναι στοχευμένες (...) Δυστυχώς η χώρα του Ιπποκράτη, διώχνει πλέον τους γιατρούς της», καταλήγει ο Γιώργος Πατούλης

Σε ότι αφορά τη θεσμοθέτηση βαθμολογίας στην ιατρική ειδικότητα, αυτή:"...θα οδηγήσει στο εξωτερικό, τους νέους γιατρούς που θα διεκδικήσουν ισότιμη μεταχείριση, με τους συναδέλφους τους ,από τις άλλες χώρες"

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news