facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κερκυραίων έξω από το ΥΠΕΣ για το ΧΥΤΑ Λευκίμης [εικόνες & βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Λευκίμης Κέρκυρας πραγματοποιείται τώρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών επι της οδού Σταδίου.
Οι κάτοικοι της Λευκίμης διαδηλώνουν ενάντια στην απόφαση αδειοδότησης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή τους, θέμα για το οποίο προειδοποίησε και  με κυρώσεις η Κομισιόν. 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμη σημειώνεται: "Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε τη Λευκίμμη, κάθε μέρα που περνάει, να οδηγείται σε ανεξέλεγκτο κοινωνικό αδιέξοδο. Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες. Tα αίτια που έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο είναι πολιτικά, άρα η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι πολιτική λύση."
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε περίπτωση που το έργο προχωρήσει και τονίζουν ότι η δημιουργία ΧΥΤΥ που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια πέντε εκατομμυρίων τουριστών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων ολοκλήρου του νησιού.
Όπως εξηγούν, η Λευκίμη είναι πλέον στρατοκρατούμενη περιοχή. "Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες", σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.



 iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news