facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Οργή Κακλαμάνη για Πετρόπουλο: Δεν θα γίνει ξανά ανεκτή τέτοια συμπεριφορά

Κίτρινη κάρτα έβγαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης από την έδρα της Ολομέλειας στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο που την Πέμπτη (28/02/2019) κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης απευθύνθηκε σε μαθητές δύο δημοτικών σχολείων που βρισκόντουσαν στα θεωρεία.

Ο Τάσος Πετρόπουλος τους είπε πράγματα τα οποία έχουν προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις. Είπε: «Καλωσορίζω και τους μαθητές που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, για να θυμούνται ότι τούτη η Κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, σήμερα με την έναρξη της συνεδρίασης, σχολίασε αρνητικά τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για την ενέργειά του να απευθυνθεί στα θεωρεία και στους μαθητές. Τόνισε ότι αυτό δεν θα γίνει ξανά ανεκτό από κανένα και υπενθύμισε το άρθρο 66 που ορίζει ρητά πως ο βουλευτής ή ο υπουργός μιλάει πάντοτε προς τη Βουλή και τον Προεδρεύοντα, ενώ σε περίπτωση ανυπακοής του, ο Πρόεδρος του αφαιρεί λόγο και μπορεί με απόφαση του Σώματος ακόμα και να τον αποβάλει.

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης είπε από έδρας χαρακτηριστικά «παρ’ ότι αυτή τη στιγμή στην αίθουσα είμαστε όλοι Κοινοβουλευτικοί και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουμε, πως στο άρθρο 66 παρ.5 οι ομιλητές είτε είναι Υπουργοί είτε είναι Βουλευτές, αποτείνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς Βουλευτή ή Βουλευτές. Απευθύνονται από τη θέση τους προς τον Πρόεδρο και από το Βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία. Το λέω αυτό, διότι χθες έγινε μια παραβίαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο, που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία. Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας, γιατί υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος, γιατί απαγορεύεται στον Προεδρεύοντα να το κάνει. Θα ήθελα, όμως να παρακαλέσω να τηρούμε όλοι μας τον κανονισμό. Έχει και παρακάτω άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει ο Προεδρεύων να επιβάλλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66 παρ. 5…»

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news