facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη: Παράπονα για τα «Μακεδονικά κρασιά» και γκρίνια από επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι σήμερα στην Θεσσαλονίκη με βαρύ πρόγραμμα και ο απόηχος της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει αφήσει πολλές ανοικτές πληγές. Ο κ. Τσίπρας συναντά επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Θέμα της συζήτησης είναι «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών» και συμμετέχουν περίπου 40 επιχειρηματίες. Εδώ, δημιουργήθηκε θέμα γιατί από τους 70 επιχειρηματίες που ζήτησαν να παραβρεθούν επιλέχθηκαν σύμφωνα με την υπουργό Μακεδονίας Θράκης οι 40. Όταν η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ρωτήθηκε για την άρνηση προέδρων των επιμελητηρίων να συμμετέχουν στην αποστολή στα Σκόπια, απάντησε ότι δεν κλήθηκαν φορείς αλλά κλήθηκαν επιχειρηματίες…

Μεταξύ των επιχειρηματιών βρίσκεται και ο οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο οποίος αναμένεται να διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές των οινοποιών της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι πωλούν «μακεδονικά κρασιά». Μάλιστα, θα δείξει στον πρωθυπουργό φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Επίσης, ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που βρίσκονται στη συνάντηση είπαν ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα μεταβούν στα Σκόπια όταν θα γίνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri), Γιάννης Παπαθεοχάρης (Selecta Hellas).

Ο κ. Τσίπρας στις 19:30 θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη. Η παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Γιαννούλη θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00.

Με πληροφορίες από Thestival.gr και voria.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news