facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας

Σε έκτακτη Συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις 19-20 Μαρτίου παραπέμφθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Το σχέδιο της συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση ενώ σαφές είναι ότι η Εκκλησία έχει βάλει τις δικές της «κόκκινες γραμμές».

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ θα ολοκληρωθεί αύριο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στην Ιεραρχία θα συζητηθεί η αναπλήρωση της χηρεύουσας θέσης μητροπολίτη στη Μητρόπολη Γλυφάδας. Επίσης, η ΔΙΣ έκανε δεκτή την παραίτηση του μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Για την παραίτηση του μητροπολίτη ενημέρωσε τη Σύνοδο ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προ ημερών επισκέφθηκε τον κ. Χρυσόστομο και συζήτησε μαζί του. Για το λόγο αυτό αναμένεται να συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα για τις υποψηφιότητες για τις τρεις Μητροπόλεις Περιστερίου, Γλυφάδας και Σισανίου Σιατίστης.

Ισχυρή υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη Περιστερίου θεωρείται ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Για την Μητρόπολη Σιατίστης ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Καστοριάς Αθανάσιος.

Για την Μητρόπολη Γλυφάδας ως ισχυρή υποψηφιότητα προβάλλει ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ωστόσο ακούγονται από τοπικούς παράγοντες και άλλες φωνές.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι καμία από τις τρεις υποψηφιότητες δεν είναι ταυτισμένη με το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου , γεγονός που «μεταφράζεται» ως άνοιγμα στην Ιεραρχία.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news