facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ποινές με αναστολή στους δυο βασικούς κατηγορούμενους για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Στην καταδίκη δυο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου τον Απρίλιο του 2014 είχε χάσει τη ζωή του ο 13χρονος Βασίλης ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά η 11χρονη αδελφή του, προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανακοινώνοντας σήμερα την τελική ετυμηγορία του για την υπόθεση.

Με την απόφαση που εξέδωσε, το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Ελληνα διαχειριστή του λούνα παρκ.

Οι δικαστές υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ενόχους τους δυο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

Παρ' όλα αυτά το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ακόμη με την απόφαση, ένοχος κρίθηκε και ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας. Το δικαστήριο επέβαλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπαλλήλοι του λούνα παρκ.

Νωρίτερα στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εισαγγελέας: «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, έργαζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλειας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news