facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Διπλή εισαγγελική έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Διπλή έρευνα για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός εξ αυτών.

Σύμφωνα με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενοι για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε, ιδιώτης ή γιατρός του δημοσίου.

Επίσης διερευνώνται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Τις παραγγελίες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν - όπως και έχει γίνει- και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κλείνοντας τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση: «Δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news