facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οι σημερινοί πανηγυρικοί τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων που σημειώνουν ότι η Ελλάδα δέχεται ως δικαιώματα τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, προκαλούν προβληματισμό στο Μαξίμου και δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να υπάρξει διευκρινιστική τοποθέτηση σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε να κλείσει το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του.

Η κριτική της αντιπολίτευσης και οι πανηγυρισμοί των Τούρκων εστιάζονται στη φράση Κατρούγκαλου ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν», με την αντιπολίτευση να βάζει θέμα αν έχει αλλάξει το δόγμα της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ότι η ελληνική διπλωματία αναγνωρίζει μόνο μία διαφορά με τους Τούρκους και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα.

Εν αναμονή των εξελίξεων σε αυτό το θέμα, το Μαξίμου «τρέχει» να σβήσει τη φωτιά που άναψε στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Πράττω, της πολιτικής κίνησης της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς. Το θέμα βγήκε στο προσκήνιο όταν έγινε γνωστό ότι τρία στελέχη της κίνησης «Πράττω» παραιτήθηκαν από τις κρατικές θέσεις που κατείχαν στο υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλοντας πιέσεις από την πολιτική ηγεσία και το Μαξίμου.

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ τις παραιτήσεις τους και με έκπληξη ενημερώθηκε για τις παραιτήσεις τους, δεν έκλεισε το ζήτημα και φαίνεται ότι η κρίση στα σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Πράττω και κατ' επέκταση Τσίπρα - Κοτζιά, έχει βαθύτερα αίτια. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε πρόταση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει στηρίξει επαρκώς στη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Π. Καμμένο.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news