facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Δεν απομακρύνθηκε η Αλβανίδα πρέσβης στην Αθήνα για τα κλεμμένα διαβατήρια

Διαψεύδει την απομάκρυνση της πρέσβεως της Αλβανίας στην χώρα μας η αλβανική πρεσβεία, επιβεβαιώνοντας την ίδια ώρα την υπόθεση κλοπής διαβατηρίων και την απόλυση του προξένου Ιωαννίνων.

Η πρακτική της αλβανικής πρεσβείας σχετικά με τα διαβατήρια που αποστέλλονται από τα Τίρανα προς την Αθήνα, ήταν μέχρι πρότινος, αυτό να γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ. Σε πρόσφατο τυχαίο έλεγχο όμως στο τελωνείο των ελληνοαλβανικών συνόρων, τα διαβατήρια εντοπίστηκαν και κλήθηκε επί τόπου ο πρόξενος των Ιωαννίνων.

Εκείνος υποστήριξε ότι η διαδικασία είναι η σωστή, ανέλαβε όμως να μεταφέρει ο ίδιος τα διαβατήρια με το αυτοκίνητό του.

Λίγο αργότερα όμως, από το αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, εκλάπησαν 100 αλβανικά διαβατήρια, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνσή του ίδιου, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι απολύθηκε και η Αλβανίδα πρέσβης Αντριάνα Χομπντάρι.

Η αλβανική πρεσβεία με επιστολή της προς το protothema.gr διαψεύδει την απομάκρυνση της πρέσβεως, επιβεβαιώνοντας παράλληλα, με διπλωματικό τρόπο, πως τόσο η υπόθεση της κλοπής, όσο και η απομάκρυνση του προξένου ισχύουν.

Η επιστολή της πρεσβείας:

«Σε συνέχεια του άρθρου που έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 20 Μαρτίου 2019, με τίτλο «Απολύθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα, μετά την κλοπή 100 διαβατηρίων», η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα ενημερώνει επισήμως ότι πρόκειται για ψευδή είδηση (fake news), καθώς η Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα, κα. Ardiana Hobdari, συνεχίζει να ασκεί το καθήκον της και ουδέποτε "απολύθηκε".

Ως εκ τούτου η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα ζητά από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα την επίσημη διάψευση της εν λόγω είδησης».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news