facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση την Τρίτη για τα ΒΑΕ

Στάση εργασίας από 12-3μμ συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών προκήρυξε για αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ζητεί:

  • Άμεση οριστική ρύθμιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες και ιπλασιασμό του. «Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να επεκταθεί και να διπλασιαστεί» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
  • Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. «Είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» επισημαίνει η Ομοσπονδία.
  • Αύξηση στους μισθούς. «Οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές λαμβάνουν 650-740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κοντά στον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη» σημειώνει.
  • Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.
  • Χορήγηση της διαφοράς επιδόματος ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στον μισθό και τα αναδρομικά. «Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας» υπογραμμίζει.

«Μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους η τύχη του επιδόματος, καθ’ ότι σπρώχνουν την οριστική διευθέτησή του μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν την περικοπή σε χιλιάδες εργαζόμενους» αναφέρει η Ομοσπονδία, που θεωρεί «μονόδρομο» τη «δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων» από ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news