facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι η Β. Κορέα έκανε ξανά λειτουργικές τις εγκαταστάσεις πυραύλων

Οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, που η Βόρεια Κορέα είχε αρχίσει να γκρεμίζει στο πλαίσιο της προσέγγισής της με τις ΗΠΑ, είναι εκ νέου «λειτουργικές», αφού η Πιονγκγιάνγκ τις ανοικοδόμησε ταχέως, αναφέρουν σήμερα Αμερικανοί ειδικοί.

Βασιζόμενα σε νέες εικόνες που ελήφθησαν χθες μέσω δορυφόρων, δύο think tanks στην Ουάσιγκτον, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) και το 38 North, επιβεβαιώνουν ότι οι εγκαταστάσεις του Σοχάε (ή Τονγκτσάνγκ-ρι) «επανήλθαν στο κανονικό καθεστώς λειτουργίας τους».

Χθες, παρουσιάζοντας φωτογραφίες που ελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου, οι ειδικοί έκαναν λόγο για έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης, που ξεκίνησαν λίγο πριν ή λίγο μετά τη Σύνοδο στο Ανόι, όπου, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέτυχαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας.

Χθες μόλις, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι θα ήταν «πολύ, πολύ απογοητευμένος» εάν οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνονταν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του 38 North, η ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν μια εξέδρα εκτόξευσης κι έναν χώρο δοκιμών πυραυλοκινητήρων, συνεχίζονται σε «ταχείς ρυθμούς».

Αυτό «καταδεικνύει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα και χωρίς κανέναν δισταγμό να καταστήσει αναστρέψιμες όλες τις ενέργειες που έκανε για την καταστροφή του προγράμματός της όπλων μαζικής καταστροφής» επισημαίνει το CSIS.

«Πρόκειται για μια πρόκληση για τον στόχο που έχουν ορίσει οι Αμερικάνοι της οριστικής, μη αναστρέψιμης και επαληθεύσιμης αποπυρηνικοποίησης» σημειώνει το αμερικανικό think tank.

Για τους ειδικούς, «οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν προσβολή στη διπλωματική στρατηγική του προέδρου και αποδεικνύουν τον θυμό των Βορειοκορεατών μετά την άρνηση του Τραμπ να άρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Σύνοδο του Ανόι».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news