facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μεϊμαράκης – Ασημακοπούλου «αδειάζουν» την κυβέρνηση για την «τροπολογία Κουντουρά»

Σκληραίνει η κόντρα για την επονομαζόμενη «τροπολογία Κουντουρά». Καταργεί το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτού και υποψήφιου ευρωβουλευτού. Στο κενό η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι «ωφελούνται και βουλευτές της ΝΔ».

Στο κενό πέφτει η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την περίφημη «τροπολογία Κουντουρά» που αίρει το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτού και υποψήφιου ευρωβουλευτού.

Όταν κατατέθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει την τροπολογία ως «φωτογραφική» για να μπορέσει να είναι υποψήφια για τις ευρωεκλογές η Έλενα Κουντουρά, καθώς αν αναγκαζόταν να υποβάλει την παραίτησή της, τότε θα χανόταν η κυβερνητική πλειοψηφία που σήμερα «κρέμεται» σε μόλις έναν βουλευτή. Η αντιπολίτευση μάλιστα έκανε λόγο για «συνδιαλλαγή» με την κυρία Κουντουρά, που αντάλλαξε την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές, κατά τη διάρκεια «ομηρικού» καυγά στη βουλή.

Τότε κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η τροπολογία δεν είναι «φωτογραφική» καθώς ωφελούνται από αυτήν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Ασημακοπούλου.

Σήμερα όμως τόσο ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και -πριν από λίγη ώρα- η κυρία Ασημακοπούλου «γκρέμισαν» τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, από τη στιγμή που είναι υποψήφια της ΝΔ στην Ευρωβουλή, γνωστοποίησε λοιπόν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».



Νωρίτερα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «γύριζε την πλάτη» στην «τροπολογία Κουντουρά», αναφέροντας στους συνομιλητές του τα ακόλουθα: «Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή». Με άλλα λόγια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news