facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Βίτσας προς γονείς στη Σάμο: Σταματήστε να τιμωρείτε τα παιδιά -Για την αποχή λόγω προσφυγόπουλων

Ο Δημήτρης Βίτσας, με ανοιχτή επιστολή του προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Σάμου, τους καλεί να σταματήσουν να τιμωρούν τα παιδιά, με αφορμή τη συνεχιζόμενη αποχή από τα μαθήματα, επειδή δεν θέλουν πρόσφυγες στα σχολεία.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τονίζει ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, χωρίς καμία εξαίρεση και καλεί τους γονείς να απομονώσουν τον φόβο και την ανασφάλεια. «Να δείξουμε στα παιδιά μας πως μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάμε στο μέλλον, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι η απόφαση συλλόγου γονέων του νησιού για αποχή των μαθητών «βλάπτει πρώτα και κύρια τα ίδια τα παιδιά της Σάμου».

«Σας καλώ να σταματήσετε πλέον να τιμωρείτε τα παιδιά. Η στέρηση της μόρφωσης, της κοινωνικοποίησης και της πληρότητας που προσφέρει η αίσθηση ότι ανήκει στην ομάδα της σχολικής κοινότητας, αποτελεί μια σκληρή και άδικη τιμωρία για οποιοδήποτε παιδί», επισημαίνει και ζητάει από τους γονείς να μην φυτεύουν «στις τρυφερές ψυχές τους τη μισαλλοδοξία» και να τους δείξουν έμπρακτα «τι σημαίνει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, βοήθεια στον συνάνθρωπο».

Στην ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Βίτσας αναγνωρίζει ότι η Σάμος «έχει υποστεί ένα δυσανάλογο βάρος» και επισημαίνει ότι «κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να ελαττώσουμε έως μηδενισμού την πίεση και συγχρόνως να υπάρξει στήριξη με πολλούς τρόπους». Ομως, τονίζει ότι «το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το προσφυγικό-μεταναστευτικό», αλλά με το γεγονός «ότι κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν με τη βία κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού σε ένα νησί με δημοκρατικό φρόνημα, άσχετα με το ποια πολιτική παράταξη υποστηρίζει ο καθένας και η καθεμία».

Αυτό φαίνεται και από το ότι παρόμοια γεγονότα εμφανίζονται και σε άλλες περιοχές που δεν υφίστανται τη δική σας πίεση (Βίλια, Κόνιτσα, Γέρακας), αναφέρει ακόμη ο κ. Βίτσας. Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι καταδικάζουν τη ρατσιστική επίθεση στα Βίλια «απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, όπως αντίθετα κάνει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news