facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ποιος έδωσε εντολή «να φάνε» τον Λιβανέζο;

Τα κίνητρα της άγριας βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος του 56χρονου Αυστραλού επιχειρηματία με τη λιβανέζικη καταγωγή και το βαρύ ποινικό παρελθόν στη χώρα των καγκουρό, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών σε μια προσπάθεια να βρουν ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να τον «φάνε». Γιατί αναμφισβήτητα αυτό για το οποίο είναι σίγουροι είναι ότι σε βάρος του 56χρονου είχε σφραγιστεί συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστοι που «ναυλώθηκαν» επιχείρησαν στις 10 το πρωί της Παρασκευής να το εκτελέσουν για να σβήσουν τον 56χρονο σύζυγο και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών από το χάρτη, τινάζοντας τον στον αέρα με την τοποθέτηση βόμβας που ενεργοποίησαν πιθανότατα με τηλεχειριστήριο.

Εντύπωση στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών κάνει το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερις μήνες «σφραγίστηκαν» και εκτελέστηκαν δύο συμβόλαια θανάτου με θύματα δύο Αυστραλούς ο ένας με ελληνικές ρίζες, ο δεύτερος με λιβανέζικες που είχαν βαρύ παρελθόν. Έτσι, εξετάζουν αν η υπόθεση του 56χρονου σχετίζεται με την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Κοινός παρονομαστής η Αυστραλία, το ποινικό παρελθόν των θυμάτων (η δραστηριότητα με τα ναρκωτικά), και οι ανοικτοί λογαριασμοί στη χώρα των καγκουρο αφού ο 46χρονος Μακρής είχε ανοίξει μέτωπο στην Αυστραλία με μια μαφιόζικη οικογένεια Λιβανέζων.

Το πολυτελές Mercedes AMG με τις αυστραλιανές πινακίδες, στο οποίο «φύτεψαν» τον μηχανισμό χρησιμοποιώντας εκρηκτική ύλη πιθανότατα tnt, έχει οδηγηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και γίνεται φύλλο και φτερό για να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει κάμερες καταστημάτων της περιοχής και διαχείρισης κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να έχουν εικόνα για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού. Επιπλέον, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν ζητήσει από τις αρχές της Αυστραλίας τον ποινικό φάκελο του 56χρονου, ο οποίος όπως φαίνεται είναι «βαρύς» προκειμένου να δουν τους ανοικτούς λογαριασμούς που είχε στην άλλη άκρη του κόσμου και τον ακολούθησαν μέχρι εδώ και να ξεκαθαρίσουν αν τα κίνητρα έχουν να κάνουν με τις ελληνικές δραστηριότητες του ή βρίσκονται στη μακρινή Αυστραλία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση του, ο Αυστραλός με τη λιβανέζικη καταγωγή που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στα χέρια και τα πόδια όπου φέρει σοβαρά τραύματα. Οι γιατροί μιλούν για ένα θαύμα και απορούν πώς τη γλίτωσε από τέτοια έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε τυλίγοντας το όχημα στις φλόγες, ενώ μόλις ξεπεράσει το σοκ αναμένεται να καταθέσει. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν θα θελήσει να αποκαλύψει πράγματα ενώ θα αναζητήσουν και τη σύζυγο του η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλειπε αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό για να τους δώσει και εκείνη κατάθεση ενώ καταθέσεις θα λάβουν και από άτομα με τα οποία το θύμα είχε επαφές κοινωνικές και επαγγελματικές έτσι ώστε να σχηματίσουν την εικόνα.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ ο 56χρονος εμφανίζεται ως ένας σκληρός γκάνγκστερ – αρχηγός μιας άγριας συμμορίας μηχανόβιων κακοποιών των Comamceros,στους κόλπους της οποίας το το 2014 ξέσπασε εμφύλιος με τα μέλη της να αλληλοσπαράσσονται και τον ίδιο ο οποίος ήταν από το 2013 το μεγάλο αφεντικό να εξοστρακίζεται από τον αντίπαλο του και να ανοίγει ένας κύκλος αίματος με απώλειες από τις δύο πλευρές αναγκάζοντας το big boss να πάρει την οικογένεια του και να ζήσει για περίπου δυόμισι χρόνια στο Ντουμπάι. Από εκεί, φεύγει πριν από δύο χρόνια και έρχεται στην Ελλάδα για να στήσει μια νέα ζωή και να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Ο συγκεκριμένος είχε φυλακιστεί για εμπόριο ηρωίνης ενώ εδώ, εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας διατηρούσε χαμηλό προφίλ, δεν προκαλούσε ενώ συνήθιζε να πηγαίνει καθημερινά τα παιδιά του σχολείο και στη συνέχεια στο γυμναστήριο της Γλυφάδας. Ένα συνηθισμένο πρόγραμμα το οποίο σίγουρα γνώριζαν οι εκτελεστές του συμβολαίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news