facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Παίζει τα ρέστα του ο Τσίπρας με πολιτογράφηση Ρομά και μεταναστών και σωρηδόν κατ΄εξαίρεση προσλήψεις

Με έντονο προεκλογικό άρωμα το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε την Πέμπτη στην Βουλή το νέο νομοσχέδιο του με το οποίο ρυθμίζονται θέματα απονομής ιθαγένειας αλλά και διατάξεις σχετικά με προσλήψεις στην Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ρυθμίσεις που αφορούν το πλαίσιο απονομής ιθαγένειας και περιγράφονται οι όροι απονομής της όπως π.χ. οι όροι πολιτογράφησης ατόμων άνω των 65 ετών, ατόμων με νοητική υστέρηση κλπ.

Το νομοσχέδιο τροποποιεί τον κώδικα ελληνικής ιθαγένειας και μειώνει στα 550 το παράβολο απόκτησής της. Επίσης καθορίζει τους όρους παροχής ιθαγένειας σε Ρομά με μακρύ ιστορικό παραμονής στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ρυθμίζει με λεπτομέρεια τεχνικά ζητήματα διεξαγωγής των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Ακόμα προβλέπει αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών -αλλά και «από κάθε φύλο» – όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο 40%.

Σωρηδόν προεκλογικές προσλήψεις

Εκτός από τις διατάξεις για την απονομή ιθαγένειας, το νομοσχέδιο προβλέπει μια σειρά από προεκλογικά «δώρα» με προσλήψεις προσωπικού μόνιμου, αορίστου και ορισμένου χρόνου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, περισσότερες προσλήψεις, κατ’ εξαίρεση της αναστολής που ισχύει από το 2010 κατά την προεκλογική περίοδο, αύξηση κατά 400 άτομα (σε 1.333 από 900) όσων προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου, διευκόλυνση προϋποθέσεων μετατάξεων και χαλάρωση των προϋποθέσεων για χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το άρθρο 82 από τους περιορισμούς που ισχύουν για τις προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων εξαιρούνται:

– Οι διορισμοί και οι προσλήψεις μόνιμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, εφόσον οι προκηρύξεις για την πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων δημοσιεύτηκαν από το ΑΣΕΠ πριν από την προκήρυξη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

– Οι διορισμοί, οι προσλήψεις και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή για την πλήρωση των θέσεων που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη 3Κ/2018

– Η κάλυψη οργανικών θέσεων των ΟΤΑ με βάση τις διατάξεις του άρ 82 του νόμου 4483/2017

– Οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα της υποπαρ. ΙΔ1 της παρ ΙΔ του άρθρου πρώτου του νόμου 4152/2013

Έως σήμερα επιτρεπόταν οι προσλήψεις μόνο προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου από ΟΤΑ και νομικά πρόσωπα αυτών προκειμένου για τις ειδικότητες ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, χειριστών μηχανημάτων, εργαζόμενους σε πυρασφάλειας, παιδικών σταθμών, καθαριότητας, ΚΑΠΗ, αμειβομένων μέσω ΕΣΠΑ, παιδικές κατασκηνώσεις και έκτακτου προσωπικού σε εργασίες δακοκτονίας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news