facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ομαδική προσφυγή κατοίκων της Ρόδου για τον καταυλισμό των Ρομά στο Κορακόνερο!

Ομαδική προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό εκπροσωπείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Ρόδου, θα υποβάλουν δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Γιάννη Χριστοδούλου, κάτοικοι και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Κορακόνερου.

Στόχος της προσφυγής είναι να διατρανωθεί και επισήμως το γεγονός ότι πλήττεται το δικαίωμά τους στην δημόσια ασφάλεια αλλά και στην υγεία από την διατήρηση του παράνομου καταυλισμού στην περιοχή αλλά και από την εγκληματική δραστηριότητα μερίδας Ρομά.

«Πρόκειται για μια απόφαση, που έλαβαν οι εντολείς μου πέραν και έξω από οιαδήποτε προεκλογική σκοπιμότητα, καθώς θεωρούν ανεπίτρεπτο το γεγονός να μην έχουν ενσκήψει σοβαρά στο πρόβλημα, που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους πολλαπλώς, οι αρμόδιες αρχές», δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» ο κ. Χριστοδούλου.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και την εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από ομάδα Ρομά στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου και Κορακόνερου.

Υφίστανται σοβαρότατα προβλήματα τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού καθημερινά απειλείται η περιουσία τους ενώ ήδη ο κ. Χριστοδούλου έχει αιτηθεί να του χορηγηθούν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία για το σύνολο των αδικημάτων που έχουν καταγραφεί πέριξ της περιοχής αλλά και των συλλήψεων που αφορούν σε Ρομά, που διαμένουν στον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Ανάλογα στοιχεία θα αναζητήσει και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιές που έχουν προκληθεί στον καταυλισμό από καύση υλικών (κυρίως καλωδίων, πλαστικών κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία τους σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΕΦΑΜΑΔ 10/52 Έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», αποτελέσματα μετρήσεων προσδιορισμού πολυχλωριωμένων – π – διοξινών, φουρανίων (PCOD/Fs) και Πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCBs) στα δείγματα γάλακτος που είχε αποστείλει η Δ/νση Κτηνιατρικής της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου είναι εντός των μέγιστων επιτρεπτών ορίων που ορίζονται από τον Κανονισμό 1881/2006/FK της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όμως οι τιμές αυτές είναι υψηλότερες από τις τιμές που ανιχνεύονται συνήθως σε κτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης.

Επιπλέον επισημαίνεται περαιτέρω ότι η επιβάρυνση των δειγμάτων με διοξίνες προέρχεται από διεργασίες καύσης πλαστικών καλωδίων ή ελαστικών στην περιοχή του καταυλισμού των αθιγγάνων (Ρομά).

Σύμφωνα επίσης με την έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου στην εν λόγω περιοχή (καταυλισμό των Ρομά) γίνεται ανεξέλεγκτη καύση στερεών αποβλήτων χωρίς τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις.

Κατά τον ευρωπαϊκό κατάλογο αποβλήτων τα υλικά στην πλειοψηφία τους που βρίσκονται ανεξέλεγκτα στην εν λόγω περιοχή, ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων.

dimokratiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news