facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Επεισόδιο ανοιχτά της Κύπρου: Το Barbaros παρενόχλησε πλοία ΝΑ του Βασιλικού

Eπεισόδιο μεταξύ του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros και των πληρωμάτων εμπορικών πλοίων που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Βασιλικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σεισμογραφικό πλοίο της Άγκυρας φαίνεται να παρενόχλησε τα εμπορικά πλοία, επικοινωνόντας με τους καπετάνιους και αναφέροντας ότι πλέουν εντός περιοχής την οποία δέσμευσε η Τουρκία με παράνομη Navtex.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε ότι με βάση τους διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας, αρμόδια για την έκδοση navtex και notam στη συγκεκριμένη περιοχή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που κοινοποιήθηκε από τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων στο πλήρωμα του τουρκικού σκάφους.

Μετά από επικοινωνία του καπετάνιου των εμπορικών πλοίων Bauci και Euro Glory με κυπριακό ΜΜΕ, αναφέρθηκε ότι το Τουρκικό σεισμογραφικό ζήτησε από τα εν λόγω πλοία να μετακινηθούν καθώς "βρίσκονταν στη ρότα του".

Ο καπετάνιος αρνήθηκε, αναφέροντας ότι πρόκειται για πλοία περιορισμένης κινητικότητας, ενώ επικοινώνησε με το Κύπρος-Ράδιο και τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες ήταν καθησυχαστικές.

Τα πλοία βρίσκονται μόλις 1,5 ναυτικό μίλι έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news