facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας: Απολογήθηκαν για δάνεια 80 εκατομμυρίων ευρώ

Για δάνεια 80 εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να δόθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις απολογήθηκαν στην ανακρίτρια ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας. Και οι δύο έφυγαν ελεύθεροι από το ανακριτικό γραφείο. Ο πρώτος χωρίς περιοριστικούς όρους, ο δεύτερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας απολογήθηκαν για την κακουργηματική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για δάνεια που είχαν δοθεί στην εκδοτική εταιρεία «Πήγασος» (η οποία κατείχε, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα Έθνος και μερίδιο του τηλεοπτικού σταθμού Mega). Τα δάνεια είχαν ενταχθεί σε ένα ομολογιακό δάνειο 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Μαζί τους απολογήθηκαν και δύο διευθυντικά στελέχη της «Πήγασος», στα οποία επίσης απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Για τα ίδια δάνεια κατηγορούμενοι είναι 35 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι ήταν μέλη των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που ενέκριναν τις επίδικες χρηματοδοτήσεις.


Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας

Τι υποστήριξαν

Οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, απολογούμενοι, φέρονται να παρέδωσαν στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς έγγραφα ένα ακίνητο 11.000 τμ στο Χαλάνδρι, μετοχές αλλά και σήματα εντύπων, από τα οποία, σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, προκύπτει ότι υπήρχαν όλες οι εγγυήσεις για την αποπληρωμή των δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν και έγγραφα από τα οποία όπως υποστηρίζουν, προκύπτει ότι τα δάνεια του Ομίλου εξυπηρετούνταν. Συγκεκριμένα, ότι από το 2010 έως το 2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρείας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.


Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπομπολας

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news