facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«Έξυπνη Πόλη» γίνεται ο Ασπρόπυργος: Εξοικονομεί 75% ενέργεια & πάνω από 2,5 εκατ. €

Στο club των «έξυπνων πόλεων» μπαίνει ο δήμος Ασπροπύργου ξεκινώντας ένα μεγαλόπνοο έργο αλλαγής και αναβάθμισης του συμβατικού οδοφωτισμού με την εγκατάσταση 8.326 νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα μετατρέψει όλο  το δίκτυο φωτισμού του, από παθητικό ενεργοβόρου δίκτυο σε έξυπνο τηλε-διαχειζόεμνο δικτύο φωτισμού. Το Νέο Δίκτυο αναμένεται να εξοικονομήσει πάνω από 75%  ενέργεια , με παράλληλη αναβάθμιση του φωτιστικού αποτελέσματος των οδών του Δήμου.
Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος και οι δημότες θα επωφεληθούν τα μέγιστα και ειδικότερα:
  1. Ενεργειακή αναβάθμιση και λειτουργία βάσει των Ευρωπαϊκών προτύπων
  2. Χαμηλότερα δημοτικά τέλη λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας
  3. Ασφάλεια μέσα στην πόλη τους
  4. Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δήμου. Ειδικότερα, μιλώντας για περιβαλλοντική και οικολογική αναβάθμιση του δήμου, αξίζει να σημειωθεί ότι η περιβαλλοντολογική μείωση εκπομπών CΟ2(μείωση αποτυπώματος CO2) θα ανέλθει στους 4.804.87 τόνους.
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με 100% αυτοχρηματοδότηση και ανάληψη ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αποπληρωμή της επένδυσης θα γίνει τμηματικά σε βάθος 12 χρόνων.
Το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζει στον Δήμο εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας 75% περίπου κι έτσι ο Δήμος θα έχει όφελος από την εξοικονόμηση πάνω από 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν θα χρειασθεί να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από νέους πόρους για τα επόμενα 12 χρόνια αφού το κόστος ενεργειακής αναβάθμισης θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνον από τους πόρους που αυτή θα εξασφαλίσει.
Επιπλέον, ο Δήμος θα αποφύγει την συντήρηση και την επισκευή των λαμπτήρων. Δεν  θα απασχολεί δικό του προσωπικό και μηχανήματα εφόσον η Ανάδοχη  Ένωση  Ο.Τ.Ε – GLobiLED είναι υπεύθυνη για την συντήρηση του δικτύου. Οι αμοιβές της Ανάδοχης Ένωσης θα καλύπτονται από το ποσό της εξοικονόμησης της ενεργειακής κατανάλωσης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κύριος Νίκος Μελετίου κατά την υπογραφή της σύμβασης:
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον Ασπρόπυργο. Υπογράψαμε σύμβαση για ένα τεράστιο έργο που θα αλλάξει τον οδοφωτισμό ολόκληρης της πόλης. Η συνεργασία μας που προέκυψε μέσα από διαγωνισμό, με δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδος, τον ΟΤΕ και την GlobiLED, θα εξασφαλίσει για τον Ασπρόπυργο 75% εξοικονόμηση ενέργειας και πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πρόγραμμα που για 12 χρόνια θα πληρώνεται από την εξοικονόμηση και θα μένουν στο ταμείο του Δήμου περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο».
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news