facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Νέες αποκαλύψεις για την «πτήση μυστήριο»: Αεροπλάνα της Βενεζουέλας προσγειώθηκαν άλλες 4 φορές στην Αθήνα!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση σχετικά με τη πτήση μυστήριο του κρατικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, το οποίο πραγματοποίησε προσγείωση στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο. Όπως επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο αεροπλάνο επέβαινε πράγματι ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, ενώ παρέμεινε για τέσσερις ώρες στην Ελλάδα, παραμένοντας άγνωστο ακόμα αν είχε συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους.

Κι ενώ, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που θέτονται από την αντιπολίτευση, σχολιάζοντας απλά πως πρόκειται για «θεωρίες συνωμοσίας», νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο αεροσκάφος αλλά και άλλα κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας είχαν πραγματοποιήσει άλλες τέσσερις φορές στάση στην Αθήνα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ποτέ να γίνει γνωστό ούτε ο λόγος του ταξιδιού τους, ούτε οι επιβάτες τους.

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα καταγγέλλουν ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο που το αεροσκάφος βρέθηκε στην Αθήνα η κυβέρνηση του Μαδούρο έβγαζε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας τόνους χρυσού. Παράλληλα, βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση φυγάδευσης στο εξωτερικό συγγενών κυβερνητικών στελεχών, που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ.

Μάλιστα το ζήτημα της στάσης του αεροσκάφους στην Αθήνα απασχολεί την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η οποία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική εκδοχή πως πραγματοποιήθηκε απλά ένας ανεφοδιασμός. Δια του βουλευτή της, Χοσέ Γκέρα, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας υποστηρίζει πως «είναι πιθανόν, η στάση στην Ελλάδα να σχετίζεται με το να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως ενδιάμεσο για το ζήτημα του χρυσού. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως μηχανισμό για να αποκτήσουν ευρώ και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα να καταλήξουν στο Καράκας», ανέφερε.

Ο ίδιος σημειώνει πως σκόπιμα επελέγη από το καθεστώς Μαδούρο η Αθήνα ως σταθμός του αεροσκάφους που επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών. «Κάτι σχεδιάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Για εμένα έχει να κάνει με τον χρυσό. Με βεβαιότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο. Γι αυτό το λόγο δίνει άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος. (…) Είναι πολύ κακό η Ελλάδα που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία».

Ο ίδιος σημείωσε πως σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν επιτρέπεται να προσγειώνονται κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας χωρίς να υπάρχει άδεια. «Δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι στους αξιωματούχους, έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Και αφού έχουν υποστεί κυρώσεις, δεν έχουν άδεια εισόδου».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news