facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ταλαιπωρία στο Κτηματολόγιο -Ουρές και 5 ώρες αναμονή για τη δήλωση ακινήτων

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οι πολίτες που επισκέπτονται τα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης προκειμένου να συμμετάσχουν στην τέταρτη και τελευταία φάση της διαδικασίας.
Στο μεγαλύτερο Γραφείο Κτηματογράφησης, σε αυτό του Γαλατσίου όπου εξυπηρετούνται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, η αναμονή αγγίζει κατά μέσο ότι τις δυο με τρεις ώρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις νομών (όπως σε αυτόν της Εύβοιας) μπορεί να φτάσει και τις πέντε ώρες λόγω του μεγάλου όγκου δηλώσεων που διεκπεραιώνονται.
Όπως λένε οι υπάλληλοι, από τις 08:00 το πρωί, οπότε και ανοίγει τις πύλες του το Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου που στεγάζεται το Γραφείο από την περασμένη Τετάρτη, υπάρχουν δεκάδες πολίτες που περιμένουν υπομονετικά. Μάλιστα, κάποιες ημέρες ξεπερνούν τους 300, αφού σε κάποιες περιπτώσεις νόμων υπάρχει αναμονή ακόμα και για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας!
Πολίτες μπαίνουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι προκειμένου να εξυπηρετηθουνΠολίτες μπαίνουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι προκειμένου να εξυπηρετηθουν
Πάντως, οι εργαζόμενοι, νομικοί και μηχανικοί, συμβουλεύουν τους πολίτες να έρχονται προετοιμασμένοι, έχοντας μαζί τους όλα τα απαιτούμενα για την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης έγγραφα προκειμένου να μη χρειαστεί να απευθυνθούν σε άλλες υπηρεσίες και αναγκαστούν να επιστρέψουν.
Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι πολίτες σημειώνουν ότι οι οδηγίες είναι ασαφείς ή «θολές» με αποτέλεσμα να μεταβαίνουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης τρεις, ακόμα και τέσσερις φορές, ενώ και ο χρόνος αναμονής αυξάνεται αν έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε περισσότερους από έναν νόμους.
Εξάλλου, δεν είναι λίγοι και αυτοί που προτίμησαν να μεταβούν στα κατά τόπους Γραφεία -κυρίως όμορων στην Αττική νόμων- όπου κατά κανόνα η διαδικασία περαιώνεται ταχύτερα λόγω του περιορισμένου όγκου δηλώσεων.
Στο μεγαλύτερο Γραφείο Κτηματογράφησης, σε αυτό του Γαλατσίου όπου εξυπηρετούνται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, η αναμονή αγγίζει κατά μέσο ότι τις δυο με τρεις ώρεςΣτο μεγαλύτερο Γραφείο Κτηματογράφησης, σε αυτό του Γαλατσίου όπου εξυπηρετούνται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, η αναμονή αγγίζει κατά μέσο ότι τις δυο με τρεις ώρες
Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών που επιλέγει να μεταβεί στα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά (στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr).
Ακόμα όμως και αυτοί που επιλέγουν την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης τους αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς, όπως καταγγέλλουν, η ιστοσελίδα σε πολλές περιπτώσεις «κρασαρει», με αποτέλεσμα να επισκέπτονται τελικά τα Γραφεία.
Μέχρι σήμερα στο κέντρο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι έχουν δηλωθεί περισσότερα από 8.000 από περίπου 5.000 δικαιούχους, ενώ υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός όσων πολιτών προσήλθαν για να λάβουν πληροφορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γραφείο της  «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στο Γαλάτσι απασχολούνται περί τους 110 υπαλλήλους. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς επισκέφτηκε χθες τον χώρο ξαι συνομίλησε τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με πολίτες που περίμεναν υπομονετικά, με κάποιους εξ αυτών να εκφράζουν παράπονα για την ταχύτητα της διαδικασίας.
Πολίτης περιγράφει την ταλαιπωρία:


Δεκάδες πολίτες που περιμένουν υπομονετικάΔεκάδες πολίτες που περιμένουν υπομονετικά
Η πλειοψηφία των πολιτών που επιλέγει να μεταβεί στα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά
Η πλειοψηφία των πολιτών που επιλέγει να μεταβεί στα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά
Πολίτες στην αναμονήΠολίτες στην αναμονή
Οι εργαζόμενοι, νομικοί και μηχανικοί, συμβουλεύουν τους πολίτες να έρχονται προετοιμασμένοι, έχοντας μαζί τους όλα τα απαιτούμενα για την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης έγγραφα
Οι εργαζόμενοι, νομικοί και μηχανικοί, συμβουλεύουν τους πολίτες να έρχονται προετοιμασμένοι, έχοντας μαζί τους όλα τα απαιτούμενα για την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης έγγραφα
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news