facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αλλαγή ώρας τέλος από το 2021! Τι ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Καταργείται και επισήμως η αλλαγή ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο το σχετικό ψήφισμα.

Πλέον, τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται ξεχωριστά να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν το ήδη υπάρχον μοντέλο ή θα καταργήσουν την αλλαγή ώρας.

Οι ευρωβουλευτές καλούνται μέχρι τον Απρίλιο του 2020, να ανακοινώσουν τις ώρες που θέλουν να ακολουθούν οι χώρες τους και η τελική αλλαγή θα γίνει τον Μάρτιο του 2021.

Το 2018 το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Αυτή την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, η ώρα αλλάζει στην Ελλάδα. Στις 3:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά για να δείξουν 4:00.

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για να εξοικονομήσει ενέργεια στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο και μονιμοποιήθηκε στην ΕΕ το 1996. Στην ψηφοφορία για την κατάργηση της αλλαγής ώρας στην ΕΕ συμμετείχαν 4,6 εκατ. πολίτες της ΕΕ με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και να ζητούν τη διατήρηση της θερινής ώρας όλο το χρόνο. Η συμμετοχή των Ελλήνων ήταν μικρή, σε ποσοστό μόλις 0,3% ενώ το 56% ψήφισε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.

reader

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news