facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Συνελήφθησαν 20 γυναίκες που δούλευαν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Στη σύλληψη 20 γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. Συγκεκριμένα, οι 20 γυναίκες (18 ξένες και δύο Ελληνίδες) που απασχολούνταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία δεν είχαν κανένα έγγραφο πιστοποίησης της ιδιότητάς του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ: «Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, νυκτερινές ώρες της 1-3-2019, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας, σε Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο (2) Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι είκοσι (20) γυναίκες (δεκαοκτώ αλλοδαπές και δύο ημεδαπές) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. (18 ξένες και δύο Ελληνίδες) που απασχολούνταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομείο χωρίς να έχουν κανένα πτυχίο που να της πιστοποιεί.»

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news