facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Δένδιας για Μάτι: Θρηνήσαμε 100 ανθρώπους λόγω αναποτελεσματικής ηγεσίας

Την άποψη ότι η τραγωδία στο Μάτι δεν έγινε εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης ή ακραίων καιρικών συνθηκών, αλλά, καθαρά, λόγω αναποτελεσματικής ηγεσίας, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη στο Μάτι δεν έγινε ούτε από Θεού, ούτε από καιρού, ούτε εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης, όπως προσπάθησε η κυβέρνηση να πείσει. Εξαιτίας τεράστιων ανθρώπινων παραλείψεων θρηνήσαμε 100 θύματα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός για τέτοιες περιπτώσεις καθώς «δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές. Στις αποδόσεις του 2012-2014» προσέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ «θα δείτε ότι τα ποσοστά των καμένων εκτάσεων και των πυρκαγιών έπεφταν. Με άλλες ηγεσίες οι ίδιοι άνθρωποι στην Πυροσβεστική λειτουργούσαν μια χαρά».

«Πρόκειται για συνολικό πολιτικό ζήτημα της κυβέρνησης»

Εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει χειριστεί αποτελεσματικά καμία κρίση. Όποια κρίση χρειάστηκε να διαχειριστεί, τη χειρίστηκε αναποτελεσματικά. Στο Μάτι, τίποτα από το σχεδιασμό που υπήρχε ή από τα συστήματα που μπορούσαν να λειτουργήσουν δεν αξιοποιήθηκε» διευκρίνισε.

«Να δεχτώ κατά συνθήκη ότι ο Πρωθυπουργός, που τελικά αυτός έχει τη συνταγματική ευθύνη, το βράδυ της πυρκαγιάς δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει. Την επόμενη μέρα το πρωί, δεν το είχε καταλάβει;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και προσέθεσε:

«Επί τρεις μέρες η κυβέρνηση παρίστανε ότι όλα έγιναν καλά και ότι δεν υπήρξε κανένα λάθος. Θυμηθείτε τις δηλώσεις του κ. Τόσκα που έλεγε ότι “και πάλι τα ίδια θα κάναμε”. Άρα πρόκειται για ένα συνολικό πολιτικό ζήτημα της κυβέρνησης. [...] Ποιος ήταν εκεί και ποιος είχε την ευθύνη; Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που είχε παραγγελθεί επί των ημερών μου και μπορούσε να στέλνει στο κινητό του καθενός μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής, γιατί δεν προχώρησε;» σημείωσε καταλήγοντας ο Νίκος Δένδιας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news