facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Κλήσεις σε απολογία για τα δάνεια της ΑΤΕ στη SEX FORM

Κλήσεις σε 13 κατηγορούμενους απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς, Σωτήρης Τσουβαλάς για να απολογηθούν ενώπιον για δάνεια ύψους 134 εκ.ευρώ που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002-2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων-ενδυμάτων SEX FORM .

Στην προκειμένη περίπτωση με βάση πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος υπήρχαν κραυγαλέες, παρατυπίες ως προς τη διαδικασία χορηγήσεων προς την εταιρεία SEX FORM αλλά και αδυναμία προσδιορισμού του που κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού από τους μετόχους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πτώχευσε το 2008.

Οι 13 κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν-κατά περίπτωση-για τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που άναψαν το «πράσινο» φως για τα δάνεια στη SEX FORM , καθώς και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Η έρευνα για τα δάνεια της ΑΤΕ, που μπήκε σε ειδική εκκαθάριση το 2012, άρχισε το 2015 όταν ο τότε Υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε πόρισμα «φωτιά» της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προς τις Εισαγγελικές Αρχές . Από αυτό προέκυπτε πως η ζημία της Τράπεζας από τα «θαλασσοδάνεια» που χορήγησε την περίοδο 2000-2012 αγγίζει τα 5 δις ευρώ.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news