facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Kατάληψη φοιτητών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο

Οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, συνεχίζουν τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που άνοιξαν αντιδρώντας στις αλλαγές του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, διεκδικώντας παράλληλα τα πάγια αιτήματα τους.

Μάλιστα δεν αρκέστηκαν στην κατάληψη του Τμήματος τους αλλά σήμερα προέβησαν σε αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο του Αγρινίου τα οποία έθεσαν υπό κατάληψη , επ΄  αόριστον όπως αναφέρουν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ καταλαμβάνουν τα εν λόγω γραφεία.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν την Πρυτανεία υποστηρίζοντας πως προωθείται η αλλαγή φυσιογνωμίας του Τμήματος και η ένταξη του στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή, σχέδιο που τους βρίσκει αντίθετους.
Οι φοιτητές  επίσης διεκδικούν προβάλλουν το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους περιλαμβανονται και τα εξής:
-Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών , διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
– Άρση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και σχολών –ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
-Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
–Δημόσια δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.

agrinionews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news