facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Νόμος Κατσέλη: Αυτό είναι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση – Αρχικά θετικές οι τράπεζες

Πυρετός επικρατεί σήμερα στις τράπεζες που έχουν αρχίσει την προσομοίωση της πρότασης που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες έφυγαν ικανοποιημένοι από την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν θέλοντας να έχουν πραγματικά στοιχεία στα χέρια τους, για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν εφόσον υιοθετηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, όπως επίσης και εναλλακτικά σενάρια.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα υπάρξει η απάντηση στην κυβέρνηση και μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα σταλεί στην Κομισιόν το τελικό σχέδιο προς έγκριση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βασικά σημεία του σχεδίου για το νέο Νόμο Κατσέλη είναι τα εξής:


  • Το όριο για το υπόλοιπο του δανείου θα είναι πέριξ των 100.000 ευρώ. Οι τραπεζίτες θέλουν να μην υπερβαίνει αυτό το όριο, ενώ η κυβέρνηση πιέζει να φτάσει ακόμη και τις 130.000 ευρώ. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσοι θα περιλαμβάνονται ανά ύψος δανείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός λίγο πάνω από το όριο που θέτουν οι τραπεζίτες και πιο κάτω από το όριο της κυβέρνησης. Πιθανότερο όριο υπολοίπου δανείου είναι οι 120.000 ευρώ.
  • Στο νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνονται και τα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ως εγγύηση ακίνητο που χρησιμοποιείται ως πρώτη κατοικία.
  • Όσοι ενταχθούν στο νέο Νόμο θα περνούν από συνεχές σκανάρισμα και οι τράπεζες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τους τα στοιχεία για κινητά και ακίνητα. Το σκανάρισμα αυτό θα είναι διαρκές.

Οι τράπεζες θέλουν το συνολικό ύψος των δανείων που θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο να μην υπερβαίνουν τα 10 δις ευρώ, ποσό που θεωρείται διαχειρίσιμο.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news