facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Τα ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τεράστιες δυσκολίες στον συντονισμό και στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ώστε να προστατευτούν οδηγοί από την φωτιά, καταδεικνύουν οι ηχητικές επικοινωνίες ανάμεσα στους άνδρες της Αστυνομίας που κινητοποιήθηκαν την ημέρα της τραγωδίας, τις οποίες δημοσιοποίησε η «Καθημερινή».

Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι το απόγευμα, ενώ η φωτιά σάρωνε την περιοχή, ομάδα αστυνομικών δηλώνει πως έχει εγκαταλείψει την θέση της στην διαχείριση οχημάτων καθώς κινδύνευαν λόγω της συμπεριφοράς των οδηγών.

Ο εντοπισμός

Από τις ανταλλαγές στον ασύρματο φαίνεται πως οι πρώτες αναφορές για πιθανή πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας έγιναν γύρω στις 16:50, δηλαδή περίπου δύο λεπτά μετά την εμφάνιση της εστίας στην Καλλιτεχνούπολη. Ωστόσο, εκείνη την στιγμή το κέντρο μπορούσε να επιβεβαιώσει μόνον την φωτιά στην Κινέττα.

Στις 17:33 η κατάσταση έχει αλλάξει. Περιπολικό ενημερώνει ότι υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια.



Πηγή: Καθημερινή

Δέκα λεπτά αργότερα αρχίζει να γίνεται ορατό το μέγεθος του κινδύνου, καθώς αστυνομικός ενημερώνει το κέντρο πως υπάρχει «σοβαρότατο πρόβλημα» λόγω καπνών στον Νέο Βουτζά κι ότι δεν βλέπει πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Ο ίδιος αστυνομικός ζητά να διακοπεί η κίνηση οχημάτων προς τα όρια του οικισμού, όμως η ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς είναι πολύ γρήγορη, καθώς στις 18:18 έρχεται ενημέρωση πως οι φλόγες έχουν φτάσει στην λεωφόρο Μαραθώνος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα αστυνομικός φωνάζει στην ασύρματο ότι αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν «να τα διώξουν προς τα πίσω». Ζητά να διακοπεί αμέσως η κίνηση στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, που καταλήγει στην Μαραθώνος, και να διαταχθεί αναστροφή, ενώ τονίζει πως δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να έρθει από Νέα Μάκρη.

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά

Στις 18:29 δίνεται εντολή να διακοπεί η κίνηση από Κόκκινο Λιμανάκι προς Νέα Μάκρη, μέσου του κόμβου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, μία ώρα αργότερα αστυνομικός που είχε αναλάβει την διαχείριση της κυκλοφορίας λέει πως η ομάδα του έχει απομακρυνθεί από το σημείο και αδυνατεί να επιτελέσει το έργο της διότι κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα.

«Κινδυνεύουμε, όλοι έχουν σπίτια, θα μας πατήσουνε», λέει. Το κέντρο επιμένει να μην περνάνε ΙΧ από εκτροπές.

Δραματικές εξελίξεις

Οι αστυνομικοί φαίνεται πως αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την έκταση της τραγωδίας στις 22:14, όταν περιπολικό ενημερώνει πως στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί 30 αυτοκίνητα κι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 800 άτομα. Λίγα λεπτά αργότερα στέλνονται ενισχύσεις στην Αργυρή Ακτή, διότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες» στο σημείο.

Έως και τις 23:00 το βράδυ πάντως η ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται να διαθέτει ακριβή απολογισμό, καθώς ζητά από άνδρες της στον ασύρματο να μείνουν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ώστε να ενημερωθούν για τους εγκαυματίες, ειδικά εάν υπάρχουν άτομα σε σοβαρή κατάσταση.

Στις 23:47 περιπολικό λαμβάνει εντολή να πάει στην οδό Πανός, στον Νέο Βουτζά, όπου έχει εντοπιστεί πτώμα. Φαίνεται πως ήδη υπάρχει στο σημείο ένα άλλο όχημα της Αστυνομίας.

Δύο λεπτά πιο μετά το κέντρο ενημερώνει πως υπάρχουν «αρκετές περιπτώσεις» Ε10, δηλαδή ανεύρεσης πτωμάτων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news