facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Κουτσομπολιό» για τον Τσίπρα η υπόθεση με το δάνειο Πολάκη

Μικροπολιτική αντιπαράθεση και παραπολιτικό κουτσομπολιό χαρακτήρισε την υπόθεση με το δάνειο Πολάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους υπουργούς να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα.

«Να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε. Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε σε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους για την οικονομία, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον πρόσφατο ανασχηματισμό μιλώντας «για δυνάμεις από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος. Δυνάμεις και προσώπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς αλλά προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της λαικής κεντροδεξιάς ακόμη και του προοδευτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση».

Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».

Όσον αφορά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι θα διεξαχθούν στις αρχες Οκτωβρίου 2019 «που θα κριθούμε από τον λαό που θα είναι η χώρα το φθινόπωρο του 2019».

Δείτε την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο



Διαβάστε την ομιλία του πρωθυπουργού όπως διανεμήθηκε από το γραφείο του

Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί,

Καταρχάς να καλοσωρίσω στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τους καινούριους υπουργούς που σε αυτή την κρίσιμη φάση ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου.

Και αυτή η εθνική προσπάθεια είχε πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό.
Γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος.

Δυνάμεις και προσώπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς αλλά προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της λαικής κεντροδεξιάς ακόμη και του προοδευτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Και είναι αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Που δεν είναι άλλος από το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας στο οποίο μας οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα ως πολιτικός εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας.

Και είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο.

Γιατί τα σημαντικά νέα αφορούν στη πορεία της οικονομίας, αφορούν στην επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις μιας προς μια, όλων των προβλέψεων της καταστροφής και αποτυχίας :

Ο δημοσιονομικος κόφτης
Το 4ο μνημόνιο
Η περικοπή των συντάξεων
Ο αποκλεισμός από τις αγορές

Αποδείχτηκαν τελικά απλώς και μόνο διακαείς πόθοι της αντιπολίτευσης, πόθοι που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα της εξόδου από την κρίση.

Και όχι μόνο αυτό. Διότι εδώ το θέμα δεν είναι ότι αποφεύχθηκε απλώς το κακό σενάριο.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης και είναι πλέον πηγή καλών ειδήσεων.

Μπορεί βέβαια η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα να μην ενδιαφέρεται για αυτές τις ειδήσεις,
αλλά εγώ σήμερα θα σας ζητήσω να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα και όχι με αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε, προκειμένου να κρύψουν την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού τους αφηγήματος για την έξοδο της χώρας από τη κρίση.

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η ευρωπαϊκή επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019 παρά τις κακές επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας συνολικά.

Επίσης προχωρά με ταχείς ρυθμούς και επιτυχίες ο αγώνας για την ανάκτηση της εργασίας και για αξιοπρεπείς αμοιβές.
Η ανεργία βρίσκεται στο 18,5% - στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011 - με σαφή τάση περαιτέρω μείωσης.
Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν ενώ με βάση την απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 Ευρώ.

Και ήταν αυτή η κυβέρνηση που αποφάσισε και υλοποίησε την πρώτη αύξηση μισθού εδώ και μια δεκαετία δίνοντας το στίγμα των κοινωνικών της αναφορών και στοχεύσεων.

Την ίδια στιγμή που καταγράφουμε αυτές τις σημαντικές κοινωνικές νίκες αποδεικνύεται ότι έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να μην διακινδυνεύουμε αλλά αντίθετα να εμπεδώνουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές στερέωμα.
Η χώρα όχι μόνο βγήκε από τα μνημόνια, όχι μόνο δε χρειάστηκε τη πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως υποστήριζαν οι Κασσάνδρες, που σήμαινε κεκαλυμμένο μνημόνιο, αλλά αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι οι εταίροι μας με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα.

Θα θυμάστε ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικου Συμβουλίου είχαμε ανακοινώσει την πρώτη έξοδο στις αγορές που έτυχε να εκκινήσει τη μέρα εκείνη μετά τη λήξη του προγράμματος.
Ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις για άλλη μια φορά καταστροφολογικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δε θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές.

Νομίζω ότι μετά από τόσες αποτυχημένες προβλέψεις, ίσως το καλύτερο για μας θα ήταν να προβλέπει διαρκώς την ήττα μας στις επόμενες εκλογές…

Η έξοδος στις αγορές λοιπόν ολοκληρώθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε σήμερα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται όχι απλά στα επίπεδα πριν τη κρίση αλλά στα επίπεδα που βρισκόταν το 2000.
Χθες οι αγορες έκλεισαν με το επιτόκιο στο 3,74% για το δεκαετές
και στο 3,08 για το πενταετές.

Σας τα λέω αυτά γιατί θέλω να σας προτρέψω να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
Και να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε.
Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά.
Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού.
Και εμείς να συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, το δικό μας έργο, που είναι να δώσουμε ανάσα στην οικονομία, να δώσουμε στήριγμα στους πιο αδύναμους, να προχωρήσουμε στον προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του διεθνούς κύρους της χώρας.

Μιας και μίλησα όμως για προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό, επιτρέψτε μου μια αναφορά στη Συνταγματική αναθεώρηση.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.
Και όλες οι προτάσεις που καταθέσαμε σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση γίνονται αποδεκτές σηματοδοτώντας μια σημαντική κοινοβουλευτική και θεσμική νίκη.

Μια νίκη στον αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην πολιτική και τον κοινοβουλευτισμό, τον εξορθολογισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους και την ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο δε μπορώ παρά να επισημάνω ότι μια σειρά από αλλαγές που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, φρονώ ότι θεωρεί ώριμες, δεν υπερψηφίστηκαν από τη ΝΔ.

Το όριο συνεχόμενης εκλογής βουλευτών, ο λεγόμενος περιορισμός στη βουλευτική θητεία δεν υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ.
Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι κατεξοχήν το κόμμα της οικογενειοκρατίας, των πολιτικών οικογενειών και της πρόσληψης της πολιτικής ως επάγγελμα και όχι ως προσφορά.

Επίσης καταψήφισαν τη λεγόμενη εποικοδομητική δυσπιστία. Αποδεικνύοντας έτσι πόσο υποκριτική είναι η αναφορά τους στη λογική του αδιασάλευτου κυβερνητικού κύκλου.
Ενώ τέλος καταψήφισαν και όλες τις διατάξεις που κατοχυρώνουν και προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα των αγαθών. Του νερού, της ενέργειας, της δωρεάν πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αποδεικνύοντας έτσι πόσο ακραία νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική σε τελική ανάλυση είναι η προσέγγισή τους.

Έτσι λοιπόν στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει ότι αν δώσει μια ισχυρή πλειοψηφία στις δυνάμεις του προοδευτικού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ‘όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν στο Σύνταγμα.
Η χώρα θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο προοδευτικό και προστατευτικό για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά Σύνταγμα.
Συνεπώς θα είναι και αυτό ένα από τα διακυβεύματα της επόμενης αναμέτρησης.

Επανέρχομαι όμως στα θέματα της οικονομίας και ειδικότερα της πραγματικής οικονομίας.

Πριν λίγους μήνες στη ΔΕΘ είχαμε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων δημοσιονομικής επέκτασης.
Μια δέσμη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων και φορολογικής ελάφρυνσης των πολιτών που εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου.

Το σύνολο των μέτρων ελάφρυνσης που είχαν ανακοινωθεί είναι πλέον νόμοι του κράτους.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία εισοδήματα.

Η μείωση του ενφια κατά 30% για τις μικρές περιουσίες και 10% μεσοσταθμικά.
(Ενώ για το 2020 ακολουθεί περαιτέρω μείωση της τάξης του 20% μεσοσταθμικά.)

Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες. (Ενώ για το σύνολο των αγροτών θεσπίσαμε το ακατάσχετο για τις αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές μέχρι και τις 7.500 ευρώ.)

Η επιδότηση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους.

Μένει όμως να υλοποιηθεί το μέγαλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεκτική στεγαστική πολιτική.

Που αποτελεί ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά του νέου κοινωνικού κράτους που έχουμε ξεκινήσει να οικοδομούμε.

Και σήμερα είμαστε έτοιμοι.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί στην κυριολεξία μια τομή για τη χώρα μας που εξαιτίας των ειδικών χαρακτηριστικών στην αγορά στέγης αλλά κυρίως εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα στέγης που άρχισαν να αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες από το 2010 και μετά.

Διότι η συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων κατά 40% στη διάρκεια της καταστροφικής πενταετίας 2010-2015, το σχετικό κόστος κατοίκησης εκτοξεύτηκε στα ύψη.
Και για πρώτη φορά η χώρα μας βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρό κοινωνικό στεγαστικό πρόβλημα.

Βεβαίως δεν ξεκινάμε σήμερα να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό.
Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης πήραμε άμεσα μέτρα που αποτέλεσαν ισχυρό ανάχωμα στις αυξανόμενες τότε εξώσεις.
Στον πρώτο μας νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προχωρήσαμε στην επιδότηση ενοικίου από 70 μέχρι 220 ευρώ για 22.000 οικογένειες για τα έτη 2015-2016 με άμεση καταβολή ποσού στον ιδιοκτήτη.

Ενώ στη συνέχεια εντάξαμε όλους τους άστεγους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στα προγράμματα Στέγαση και Επανένταξη και Στέγαση και Εργασία.

Σήμερα όμως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.
Να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια συνολική οριζόντια πολιτική για να εγκαθιδρύσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Και η πολιτική αυτή κινείται γύρω από δύο βασικούς άξονες:

Πρώτον το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους.
Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

Ενώ επίσης πολύ κρίσιμη παράμετρος είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράτε ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

Και η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οριζόντια μέτρα στήριξης του παιδιού που έχουμε ήδη λάβει.
Και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για το παιδί από 822 εκατομμύρια ευρώ όπου το βρήκαμε το 2015, στο 1δις 416 εκατομμύρια ευρώ το 2018.
Μια αύξηση δηλαδή 594 ευρώ ή 72% σε μια μόνο τετραετία.

Αυτό είναι το έργο στη πράξη της κυβέρνησης μας.
¨Όχι μόνο ότι έβγαλε τη χώρα από τα προγράμματα αλλά ότι ταυτόχρονα στήριξε τους πιο αδύναμους.

Κάποιοι είχαν αφήσει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης και στα πρόθυρα της κρίσης παιδικής φτώχειας.
Σήμερα εξαγγέλλουν – χωρίς να γνωρίζουν προφανώς- πολιτικές για το παιδί που ήδη υλοποιούνται.

Και υλοποιούνται με τρόπο οργανωμένο, σοβαρό και οριζόντιο, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια χώρα που θέλει να οικοδομήσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με επίκεντρο το παιδί.
Βέβαια αυτά δε θα τα διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των κρατικοδίαιτων Κυριακάτικων εφημερίδων πολλές από τις οποίες ζουν από θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος.
Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι, που επιμένουν να μη κατανοούν και το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων μέσων συνήθως αστοχούν, είναι ότι όλα αυτά αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.
Συμπολίτες μας που στη πλειοψηφία τους βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος αλλά και των μετρήσεων.
Και αυτοί οι συμπολίτες μας, δε περιμένουν να διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα.
Ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι ποιοι είναι αυτοί που τους είχαν βυθίσει στη φτώχεια και στο περιθώριο και ποιος για πρώτη φορά και παρά τη κρίση, νοιάστηκε για αυτούς.

Δεύτερος άξονας της πολιτικής μας για την κοινωνική προστασία της κατοικίας είναι το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου, που σε γενικούς άξονες συμφωνήσαμε με τις Τράπεζες.
Ένα πρόγραμμα που αφορά νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια και σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο επίσης και στην στήριξη του Τραπεζικού συστήματος, στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια για την μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου ενώ οι Τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που έχουν στη διάθεση τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή την μείωση επιτοκίου, την επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία που τους παρέχουν οι διεθνείς κανόνες και η εσωτερική νομοθεσία.

Με συνολικό λοιπόν προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια ευρώ προχωράμε στην εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν την πρώτη κατοικία στη νέα φάση της ανάκαμψης
Και ταυτόχρονα βάζουμε τις βάσεις για να αποκτήσει η χώρα μας μια συνολική, αξιόπιστη και αποτελεσματική στεγαστική πολιτική για τους πολλούς.

Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί,

Η κυβέρνηση μας συνεχίζει να δίνει δείγματα γραφής των προθέσεων και του στρατηγικού της σχέδιου.

Αυτή την περίοδο κάνουμε τα πρώτα σταθερά βήματα εξόδου από την οκταετή κρίση.

Δημιουργούμε τους όρους για να μπορέσει η Ελλάδα αφήνοντας πίσω τις αιτίες της παρακμής και της χρεοκοπίας να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στο μέλλον.
Να μετατραπεί από χώρα παρίας της Ευρώπης σε χώρα πρωταγωνιστή και πρότυπο σε όλους τους τομείς.

Πρότυπο για τα δικαιώματα των εργαζομένων
Πρότυπο για το κοινωνικό κράτος
Πρότυπο για την υποδοχή επενδύσεων
Πρότυπο για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου
Πρότυπο για την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών.

Ήδη νομίζω ότι η χώρα μας μέσα στα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει όσα λίγοι πίστευαν.
Και τα πέτυχε με τις δικές μας προσπάθειες αλλά και με τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Στην ίδια κατεύθυνση σας ζητώ να συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε αυτό το κρίσιμο οκτάμηνο που έχουμε μπροστά μας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news