facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά υπουργείου Υγείας: «Καταστροφικές συνέπειες» από την κατάχρηση αντιβιοτικών

Δριμεία κριτική στο υπουργείο Υγείας, αναφορικά με το θέμα της κατάχρησης αντιβιοτικών την ώρα που η γρίπη προελαύνει και την απουσία έγκαιρης, σχετικής ενημέρωσης του πληθυσμού, ασκεί, με νέα ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η πρακτική της κατάχρησης αντιβιοτικών, που παρατηρείται την περίοδο της έξαρσης της γρίπης, έχει «καταστροφικές συνέπειες» και σημειώνει ότι το υπουργείο υγείας θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους πολίτες, πριν την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα, με συνέπεια να είναι από τις πρώτες χώρες σε αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, όπως και η μόνη χώρα στον Δυτικό κόσμο όπου ο ασθενής μπορεί να προμηθευτεί φάρμακα, από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή γιατρού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

«Οι υγειονομικές αρχές ,θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει τους πολίτες, για τους κινδύνους που διατρέχουν πριν να ξεκινήσει η περίοδος των ιώσεων και της γρίπης. Επίσης το Υπουργείο Υγείας πρέπει επιτέλους να διασφαλίσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι κανένα φάρμακο, δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή» προσέθεσε ο κ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας «να κάνει έστω και τώρα ενημερωτική εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών», τα οποία, όπως τονίζει, δεν έχουν καμία θέση στη θεραπεία της γρίπης, η οποία «όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ιώσεις “θα κάνει τον κύκλο της”».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΣΑ, προ ημερών, έκανε λόγο για δραματική ολιγωρία των υγειονομικών Αρχών της χώρας στο κομμάτι της θωράκισης του πληθυσμού από τη γρίπη.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news