facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ιράν: Ελλάδα και Ιταλία δεν αγοράζουν το πετρέλαιό μας

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν επέκρινε σήμερα Ελλάδα και Ιταλία, διότι δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο παρά τις αμερικανικές εξαιρέσεις, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως οι δύο χώρες δεν έχουν δώσει εξηγήσεις στην Τεχεράνη για την απόφασή τους αυτή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ επανέφεραν τις κυρώσεις κατά του τραπεζικού και ενεργειακού τομέα του Ιράν, ωστόσο εξαίρεσαν τις δύο χώρες, καθώς και την Τουρκία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν προσωρινά να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν εκτός από την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν εξαιρεθεί από τις ΗΠΑ, όμως δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος είπε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν είναι πιο δύσκολες απ’ ό,τι ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 1980, όμως σημείωσε πως η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να μειώσουν στο μηδέν τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news