facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Καταδικάστηκε για τα «δωρεάν νοσήλεια» στο Ερρίκος Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης

"Καμπάνα" κάθειρξης επτά ετών, χωρίς ελαφρυντικό, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη για τα "δωρεάν νοσήλεια" σε επώνυμα και γνωστά πρόσωπα τα οποία "φιλοξενήθηκαν" για ιατρικούς λόγους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και ο πρώην ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» παραμένει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση καθώς κατά τους δικαστές, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά, την περίοδο 2007 έως 2010. Αυτή η τακτική του κ. Μαρτίνη «κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκ. ευρώ και αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο, εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη, Θεόδωρος Μαντάς μετά την έκδοση της απόφασης τόνισε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news