facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απομάκρυνση ηλικιωμένου ομοφυλόφιλου από γηροκομείο - Έρευνα για τον ρόλο Αμβρόσιου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ηλικιωμένος φέρεται να απομακρύνθηκε από γηροκομείο στην περιοχή των Καλαβρύτων γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας είχε μεταφερθεί από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», η οποία βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη.

Όμως , σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Πατρέων ενημερώθηκε ότι ο ηλικιωμένος εκδιώχθηκε από το ίδρυμα, όταν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ενημερώθηκε ότι ο ηλικιωμένος είναι ομοφυλόφιλος.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, παρενέβη ο διευθυντής του «Καλλιμανοπούλειου» ιδρύματος με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση και τελικά ο ηλικιωμένος να παραμείνει στο γηροκομείο.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Καλαβρύτων ζητώντας να διερευνηθεί αν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί και αδίκημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίκης για τα ομοφοβικά του σχόλια, φέρονται να είχαν παρουσιάσει ως ελαφρυντικό ότι περιθάλπει στη Μητρόπολή του ακόμη και ομοφυλόφιλους.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news