facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ανοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη -Πού θα συνεχιστούν βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να πλήττει την Κρήτη- όπως και άλλες νησιωτικές περιοχές- και τις επόμενες ώρες, έως το πρωί της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες πιθανόν θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, ενώ σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός.
Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές. Ομως, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8-9 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από -05 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 5-6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ευβοίας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν ξανά νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νοτιά τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι 7-8 μποφόρ, από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 5-6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα Δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, άλλα έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από -01 έως 10 βαθμούς. Στα νοτιά από 07 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 έως 10 βαθμούς Κέλσιου.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news