facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Μήνυση Βορειηπειρωτών κατά του Ράμα για την αρπαγή των περιουσιών τους

Με «βροχή» αγωγών και προσφυγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αλβανίας, οι ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για να σταματήσει το σχέδιο της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, υφαρπαγής των περιουσιών τους.

Οι Έλληνες μειονοτικοί, στρέφονται προς όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης στη γειτονική χώρα, για να εμποδίσουν τον εξόφθαλμο σφετερισμό των περιουσιών και την κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών.

Ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα για την καταπάτηση δικαιωμάτων της μειονότητας, έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Πρέπει να σέβονται τις μειονότητες, όπως προσπαθώ να πείσω τον συνάδερφο μου Έντι Ράμα για την Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Πρέπει να σέβονται αξίες όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τις αρμόδιες αρχές να εφευρίσκουν γραφειοκρατικές προφάσεις και κολλήματα ακόμα και σε περιπτώσεις που ομογενείς έχουν δικαιωθεί, στόχος των Ελλήνων της Νότιας Αλβανίας είναι να φτάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου για να δικαιωθούν.

Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα ο Δήμος στους Άγιους Σαράντα, εμποδίζει την οικογένεια Ηλιάδη στην περιοχή Εξαμίλια, να επανακτήσει την περιουσία της. Ο Σπύρος Ηλιάδης, νόμιμος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου είχε κερδίσει σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Αργυρόκαστρο. Με την απόφαση αριθ. 761 της 26/12/2017 του δόθηκε το δικαίωμα επιστροφής της περιουσίας του, αλλά το κράτος αποφάσισε να μην αναγνωρίσει αυτή την απόφαση.

Τα Τίρανα ορέγονται τις παραθαλάσσιες εκτάσεις ομογενών από την Αυλώνα μέχρι τους Άγιους Σαράντα, προκειμένου να κατασκευάσει φαραωνικές ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη τη «Ριβιέρα» της νότιας Αλβανίας και να καρπωθεί το κράτος τα τεράστια οικονομικά οφέλη, εις βάρος των Ελλήνων ομογενών.

ant1news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news