facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Διεκόπη για τον Μάρτιο η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Στη σκιά των αποκαλύψεων και των συλλήψεων για το κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, συνεχίστηκε σήμερα για να διακοπεί όμως εκ νέου για την 1η Μαρτίου, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Από το πρωί είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ισχυρή η αστυνομική παρουσία.

Οι δυο εκ των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων για τη δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ιμπραχίμ Μπραχιμαί μετήχθησαν στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φέρεται ως αρχηγικό μέλος της μαφίας των φυλακών που εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η οποία εμπλέκεται σε δολοφονίες, εκβιασμούς και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Λεκοτσάι φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ενώ ο Μπραχιμάι ως φυσικός αυτουργός. Μάλιστα, ο τελευταίος κατηγορείται και για τη στυγερή δολοφονία του Άλμπερτ Μπάκο στον Κορυδαλλό, επίσης κατηγορουμένου στην υπόθεση δολοφονίας του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Λαμβανοντας το λόγο στο δικαστήριο ο Λεκοτσάι ζήτησε πενθήμερη διακοπή της δίκης αφενός διότι ο συνήγορος του παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του αφετέρου γιατί ο ίδιος -όπως είπε -συγκεντρώνει έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση.

«Κυρία πρόεδρε εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο με εμφανή ειρωνική διάθεση.

Ο κατηγορούμενος είπε ακόμη στο ίδιο στυλ απευθυνόμενος στην πρόεδρο: «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μια ημέρα... Μακάρι να τους προστατευσουν για να μην τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα...» (σ.σ. Πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα).

Τελικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για την 1η Μαρτίου, προκειμένου ο συνήγορος του συγκεκριμένου κατηγορουμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news