facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοι δήμοι «σπάνε» πριν τις δημοτικές εκλογές

Τους δήμους που «σπάνε» εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου καθορίζει τροπολογία που συνέταξε το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, την οποία έφερε στο φως το airetos.gr, με το 1ο άρθρο οι σημερινοί Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου καταργούνται, διασπώμενοι ως εξής:

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
Δήμος Νότιας Κέρκυρας
Δήμος Αργοστολίου
Δήμος Ληξουρίου
Δήμος Σάμης
Δήμος Σερβίων
Δήμος Βελβεντού
Δήμος Μυτιλήνης
Δήμος Δυτικής Λέσβου
Το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει τις εκλογικές ρυθμίσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και πώς θα εφαρμοστούν τα κωλύματα των υποψηφίων.

Το 2ο άρθρο αφορά το προσωπικό των νέων Δήμων.

Το 3ο ρυθμίζει τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα, όπως ΝΠΔΔ, ΔΕΥΑ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Σχολικές Επιτροπές, αλλά και ειδικά μνημονευόμενα νομικά πρόσωπα.

Το 4ο άρθρο αποτυπώνει τις περιουσιακές σχέσεις των νέων Δήμων, καθώς και τα οικονομικά ζητήματα. Εξουσιοδοτική διάταξη προβλέπει τη συγκρότηση με Υπουργική Απόφαση σε κάθε Δήμο μιας Επιτροπής κατανομής περιουσίας καταργούμενου Δήμου.

Στο 5ο άρθρο προβλέπεται η δημιουργία μιας «Επιτροπής Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορίων των Ο.Τ.Α. A’ βαθμού», με αντικείμενο «την υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Εσωτερικών για τον ανακαθορισμό των διοικητικών ορίων των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού». Tο έργο της ορίζεται ότι θα ολοκληρωθεί «εντός χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών», ενώ «με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος διάρκειας του έργου».

Με απλά λόγια, σύμφωνα με τo airetos.gr, η κυβέρνηση φαίνεται να παραπέμπει τα επόμενα «σπασίματα» μετά από δύο χρόνια το λιγότερο, ήτοι στην επόμενη κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά κάθε περαιτέρω σχετική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας.

Η τροπολογία, όπως αναγράφεται στις σελ.19 και 20, έχει συνταχθεί από το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών για να κατατεθεί ως Υπουργική. Το ζήτημα, όμως, δεν έχει κλείσει, δεδομένου ότι έχει προταθεί και να δρομολογηθεί ως Βουλευτική (δηλαδή, πρακτικά, τα σημεία που βλέπετε για τις υπογραφές των Υπουργών, να αντικατασταθούν από υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να παρακαμφθεί η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να μη δουν από τώρα οι δημότες πόσο θα τους κοστίσει, εφάπαξ και ετησίως όλα τα επόμενα χρόνια, η δημιουργία και λειτουργία πολλαπλάσιων Δήμων.

Ολόκληρη η τροπολογία

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news