facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μαδούρο μπλόκαρε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Βενεζουέλας

Μπλόκο στην ανθρωπιστική βοήθεια από ξένες χώρες μετά από κάλεσμα του Χουάν Γκουαϊδό προς τον λαό της Βενεζουέλας έβαλε ο Νικολά Μαδούρο, με τον στρατό της χώρας να αποκόπτει την πρόσβαση σε γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία. Μάλιστα, ο Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε πως κανένας ξένος στρατιώτης δεν θα εισέλθει στη Βενεζουέλα, την ώρα που η Ουάσινγκτον τον καταγγέλλει για τη συμπεριφορά του.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέφερε πως «ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο βενεζουελανός στρατός υπό τον Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία».

«Το καθεστώς Μαδούρο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ», συνέχισε στην ανάρτηση που ανέβασε στο Twitter.

Την Τρίτη, στο Καράκας η Εθνοσυνέλευση, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γκουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία. «Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις», απάντησε ο αμφισβητούμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news